Jurnalistul Cătălin Tolontan se implică în preluarea grupului Romprest. Într-o anchetă publicată pe libertatea.ro Tolontan face dezvăluiri despre Maricel Păcuraru, actualul patron de la Realitatea Plus.

Tolontan se implică în preluarea grupului Romprest!

Miza conflictului în care este implicat Păcuraru este controlul gigantului Romprest, compania-simbol a contractelor de salubritate cu statul. Tolontan acuză faptul că Păcuraru încearcă să preia frâiele gigantului Romprest S.A., conform unor documente și înregistrări.

Cu 3.000 de angajați, Romprest este una dintre cele mai mari companii românești care se ocupă de curățenie urbană și are numeroase contracte cu statul. Firma a fost deținută majoritar și controlată de Florian Walter, fost acționar și la Dinamo. După decesul lui Florian Walter, fiul acestuia l-a împuternicit pe Păcuraru să îl reprezinte în companie.

Directorii din conducerea executivă a Romprest, bazându-se și pe acțiunile deținute de omul de afaceri Andrei Dracea, susțin că ei au majoritatea în AGA, semnăturile în bancă și reprezentarea legală la Registrul Comerțului. Sprijinită de Dracea, conducerea Romprest pretinde că Păcuraru încearcă să preia prin documente false compania, exact așa cum a făcut când a luat Realitatea TV de la Vântu.

Pe 27 iulie 2020, la o ședință a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) Romprest, Maricel Păcuraru a încercat numirea ginerelui său, Beniamin Cioantă-Păcuraru, în fruntea Consiliului de Administrație. Ceilalți acționari s-au opus însă, iar Păcuraru a izbucnit.

Replicile sunt între avocatul lui Dracea și Maricel Păcuraru. ”Băi, respectă infractorii, mă! Păi, dacă noi, infractorii, nu eram…!”

Păcuraru: Băi, ciobane! Nu mi-e rușine nici c-am fost cioban, nici că am fost țăran, nu mi-e rușine, mă! Muncesc! Mă, nu te-am furat, nici nu te-am șantajat! (…)

– Domnul Maricel, sunteți prea jos!

– Ia vezi, barosane! Ce-a făcut Maricel Păcuraru? A fost șmecher, mă! A fost condamnat că a spălat niște bani!

– Și asta e șmecherie?

– Bă, banii mei, fac ce vreau! N-am fost ca Dracea, mă, să iau contracte… să dau contracte mari…

– Spălarea de bani înseamnă ce? Cea mai gravă faptă, infracțiune financiară, economică. Dumneavoastră ați făcut-o. Domnul Maricel, sunteți prea jos!

– Uaaa! Câtă treabă ai, câți bani ai de luat! Băi, te invidiez! Dar știi până când? Până pierzi procesul. Mă, tu confunzi, Maricel Păcuraru nu e scriitor, e cioban…

– E un infractor! ”Maricel Păcuraru e șmecher”

– Și care e problema, mă? Te oftici? Că te-nvăț? Băi, respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business! Cu infractorii ăștia, mă, plătesc avocați ca tine să vină să ne apere! Păi, dacă noi, infractorii, nu eram…!

– Șantajezi?

– Când îl vezi tu pe Maricel Păcuraru că semnează vreun articol, atunci stai de vorbă! Maricel Păcuraru e șmecher, mă, și are grijă și el să-și pună șoferi, cum v-ați pus și voi!

– Maricel Păcuraru îi șantajează, îi amenință…

– Nu-i șantajează! Ia zi tu, Maricel Păcuraru ce șantaj a făcut la adresa voastră!

– Dacă Dracea nu face ce vrei tu…

– Dracea? Mă, ce treabă are Dracea cu mine, ești nebun? Dracea și-a pus un șofer, îl consiliază pe șofer… Șoferul îi plătește, lună de lună…

– Care are studii și care a avut rezultate, habar n-ai! Că, dacă nu era ăsta, nu erai aici! Păcuraru: ”Am furat atât de mult ca să vă dau și vouă bani, mă!” La un moment dat, în discuție a apărut și Bogdan Adimi, executivul Romprest, care are și el acțiuni, împreună cu Dracea.

– Ți-a făcut ție? Stai, prietene… Fac o adresă să-mi spui și mie câți bani ai luat de la Romprest și ce-ai făcut de banii ăștia!

– E confidențial! Domnul Maricel, sunteți prea jos!

– N-am treabă cu tine, nu te băga!

– Să nu faci infarct, te rog, ești prea jos! Tu respecți legea, alții fură…

– Băi, am furat atât de mult, am furat atât de mult ca să vă dau și vouă bani, mă! – Eu nu aveam nevoie de bani furați. Eu nu aveam nevoie de escroci…

– Dar tu ce aveai, mă?

– Eu? Eu apăr legea. Eu îs corect.

– Hahaha!

– Eu apăr munca unor oameni și nu vin pe combinații în companie, nu vin să șantajez. Asta i-ați făcut lui Dracea.

CNA a sancționat Realitatea Invocând mandatul primit de la fiul lui Florian Walter, Cosmin, care deține 43% din acțiuni printr-o firmă canadiană, Păcuraru a încercat, dar nu a reușit să-și impună punctul de vedere. Acuzațiile de șantaj la adresa lui Păcuraru, formulate de cei prezenți, vizează o campanie a canalului de televiziune Realitatea, din luna mai, când acționarul Romprest Andrei Dracea a fost învinuit că ar fi orchestrat o afacere ilegală cu celule stem.

În acest caz, CNA a sancționat postul Realitatea PLUS, motivând că nu s-au prezentat dovezi “minime” și că lui Dracea nu i s-a oferit ocazia de a-și spune punctul de vedere, mai spune sursa citată.