Astăzi, Cătălin Tolontan coordonează publicația Libertatea, care se află în portofoliul elvețienilor de la Ringier, după ce ani buni a fost la cârma publicațiilor sportive. Nu știm dacă a finalizat studiile la vreo facultate, dar din dezvăluirile lui aflăm că a picat de două ori admiterea la Facultatea de Drept și că apoi s-a angajat la Institutul de Cercetări în Informatică, unde scria articole despre fotbal în general pentru gazeta de perete. În 1990, Tolontan a intrat în presă cu adevărat, mai întâi la ziarul studențesc al Facultății de Comerț a Academiei de Studii Economice din București, și apoi la Student, azi, Gazeta Sporturilor, Sportul românesc și ProSport, pentru a reveni în anul 2001 la Gazeta Sporturilor.

Cât a câștigat din presă

Premiat de multe ori ca „jurnalistul anului”, el a primit foarte mulți bani de la publicația deținută de Dan Voiculescu atunci, fondatorul Antenelor. Potrivit calculelor efectuate de jurnalistul Stelian Negrea, pe baza unor documente, care ar fi trebuit să fie secrete, Cătălin Tolontan a câștigat între anii 2005-2010 aproximativ 10 milioane de lei (2,5 milioane de euro, la un curs mediu). Adică aproximativ 35.000 de euro pe lună. Negrea arată și că, potrivit unei informări ANAF, în anul 2011, din cauză că depășise plafonul de 35.000 de euro anual până la care era scutit de plata TVA, Cătălin Tolontan s-a înregistrat ca plătitor de TVA și a restituit într-o singură zi statului 1,2 milioane lei (290.000 Euro).

Invitat la emisiunea Eugeniei Vodă de pe TVR, Cătălin Tolontan a recunoscut că a câștigat mulți bani din presă și că locuiește într-o casă foarte mare. „Domiciliez în mulți metri pătrați, cam 250”, a spus acesta, care a mai precizat și că nu are datorii la bănci, iar soția sa este corporatistă.

Postarea care i-a dezamăgit pe mulți

Cătălin Tolontan a avut un moment în care a fost extrem de criticat și prin care a dezamăgit enorm de mulți admiratori de-ai săi. Nimeni nu a înțeles, pentru ce această atutdine. El a făcut public salariul Cristinei Neagu la CSM București și a sugerat că primește mult prea mulți bani, asta în contextul în care handbalista a intrat în Cartea Recordurilor, fiind desemnată de patru ori cea mai bună din lume. O astfel de abordare este revoltătoare, în contextul în care el primea 35.000 de euro de la trustul deținut atunci de Dan Voiculescu, deși era cunoscut doar în România și doar de publicul consumator de sport.

„Gabi Firea îi dă Cristinei Neagu cel mai mare salariu de bugetar din România: 22.000 de euro net pe lună! Primăria a ascuns până acum suma, dar ziarul a intrat în posesia ”fluturașului” handbalistei din decembrie 2017

120.962 de lei este suma brută lunară pe care o achită CSM București Cristinei Neagu pe un contract de Persoană Fizică Independentă

101.649 de lei este suma netă pe lună pe care o încasează cea mai bună handbalistă din lume din bugetul Primăriei

• În goana după imagine, primarul Capitalei cere Consiliului ridicarea bugetului pentru CSM București în 2018 la 15 milioane de euro, de cinci ori față de momentul fondării clubului!

• După Cristina Neagu, CSM a mai transferat acum una dintre cele mai scumpe handbaliste ale momentului, Andrea Lekici, căpitanul ”naționalei” de handbal feminin a Serbiei.

• Sumele cu care sunt plătite din bani publici starurile au fost ascunse de Muncipalitatea lui Gabi Firea, dar redacția a intrat în posesia salariului exact al Cristinei Neagu.

• ”CSM a ajuns un instrument pentru ambițiile politice ale Gabrielei Firea”, susțin oameni din Primărie. ”Cum să ajungi tu, club din banii bucureștenilor, să plătești 3 din cele mai costisitoare 6 handbaliste ale lumii: Neagu, Gullden și Lekici?””, a scris Cătălin Tolontan în februarie 2018, în contextul în care el ca jurnalist cunoscut DOAR în România încasase de la Dan Voiculescu 35.000 de euro lunar.