Cătălin Tolontan a plecat de la Libertatea

Cătălin Tolontan a plecat de la Libertatea! Ringier i-a reziliat contractul de redactor-șef, azi, 6 decembrie 2023, potrivit FANATIK.

Plecarea sa de la Libertatea are loc la doar câteva săptămâni după ce a fost dat afară de la Gazeta Sporturilor.

Cătălin Tolontan a fost dat afară de la Gazeta Sporturilor

Vă amintim că pe data de 1 noiembrie 2023, Ringier România a anunțat că renunță la nouă posturi, printre care se numără și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan. Demiterea sa a avut loc la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, și la o lună de la demiterea redactorului-șef Cătălin Țepelin.

Ringier România a anunțat personalul de la depozitul de difuzare că Gazeta Sporturilor nu va mai apărea sub forma unui ziar tipărit, ci doar online.

„Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”, a transmis atunci Ringier România.

Mihnea Vasiliu
Mihnea Vasiliu (SURSA FOTO: Facebook)
Cătălin Țepelin
Cătălin Țepelin (SURSA FOTO: Facebook)

Ce le-a făcut Cătălin Tolontan foștilor angajați de la Gazeta Sporturilor?

Cu câteva zile în urmă, Cătălin Tolontan a fost implicat într-un nou scandal de amploare. Maria Andrieș, o jurnalistă cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul presei, activând atât la GSP, cât și la Libertatea, a expus provocările legate de atitudinea denigratoare a șefului său.

Într-o postare pe Facebook, ea a relatat urmăritorilor cum a fost umilită de el. I-a abuzat verbal pe cei pe care ar fi trebuit să îi coordoneze, contribuind astfel la subminarea atmosferei profesionale. Fosta jurnalistă de la GSP și-a împărtășit experiența neplăcută. Cătălin Tolontan i-a spus că este un „reporter ratat, jurnalist ratat, eseist ratat și c…rvă din Moldova venită la București să se mărite”.

De altfel, a fost concediată de la GSP prin apel telefonic. În acea zi, i s-a spus că „salariile noastre de câteva sute de euro împiedică înțelegerea cu cei care vor să cumpere GSP”.