Într-o postare pe rețelele de socializare, jurnalistul Victor Ciutacu spune că la Hotnews a preluat frâiele operaționale Cătălin Tolontan. Acesta din urmă este deja în proces de recrutare a unor jurnaliști din industrie, în special cei care au fost forțați să părăsească alte redacții. Printre cei menționați se numără Iulia Roșu și Răzvan Luțac.

Victor Ciutacu, despre Cătălin Tolontan şi echipa de la Libertatea

Ciutacu semnalează că Hotnews pare să fie inundat cu publicitate de la Superbet, motivul presupusei plecări a „neatârnaților de la Ringier”.

„Pe scurt, informativ, că n-am timp de lucruri neimportante: Fiindcă la jgheab nu s-a strâns suficient cât să apară o nouă platformă performantă media, iar el nu aduce bani de-acasă, Tolontan preia direct frâiele Hotnews. Țepelin face, auxiliar, Hotsport.

Ambii racolează deja oameni din piață, cu precădere de unde au fost goniți. Deocamdată, clasicii Iulia Roșu, Răzvan Luțac, din echipa operativă, se vor duce după mentorul lor, cum o va face și redactorul-șef Dan Duca, încă în preaviz la Libertatea. Din păcate pentru ea, biata Clarice Dinu, după ce a muncit să rânească unde au mâncat boierii Tălălagă și Pantazi, într-o încercare disperată (într-o oarecare măsură, reușită) de onorabilizare a prăvăliei, o să fie împinsă pe scări și întrebată unde fuge. Lucru pe care l-au pătimit toți vechii din locurile unde a descălecat Tolo.

Stați geană aici, fiindcă merită…

P.S. Micul deranj e că, la ora asta, Hotnews e plin de Superbet, motivul plecării neatârnaților de la Ringier. Dar dacă patria o cere …”, scrie Victor Ciutacu pe Facebook, potrivit România TV.

S-a vorbit despre negocieri încă de la începutul săptămânii

Amintim că, Hotnews era în negocieri cu Cătălin Tolontan. Anunțul a fost făcut luni, 22 ianuarie, în redacția HotNews, în cadrul unei ședințe. Răzvan Ionescu, publisherul HotNews, a comunicat că există discuții în desfășurare cu Cătălin Tolontan. El nu a oferit detalii precise privind natura acestor negocieri.

Conform Paginademedia.ro, discuțiile abordează mai multe aspecte, inclusiv dezvoltarea HotNews și posibile parteneriate în cadrul unor proiecte editoriale noi.

Răzvan Ionescu și Cătălin Tolontan au colaborat anterior, în trecut. În perioada începutului anilor 2000 (2003-2004), Ionescu a fost director executiv al Companiei Jurnalul. Aceasta a publicat atunci Gazeta Sporturilor, unde echipa condusă de Cătălin Tolontan a migrat de la ProSportul Ringier.