Victor Ciutacu a comentat ceea ce se întâmplă în interiorul trustului Ringier. Reacția sa vine pe fondul scandalului provocat de demiterea lui Cătălin Țepelin de la GSP. Vedeta România TV a ținut să arate că nimeni nu este de neînlocuit. El a argumentat acest punct de vedere printr-un exemplu personal.

Jurnalistul a ținut să arate, pe pagina sa de Facebook, ceea ce s-a petrecut la Antena 3 în perioada în care lucra pentru acest post.

Victor Ciutacu, exemplu că nimeni nu este de neînlocuit

Astfel, Victor Ciutacu a punctat că adevărul „nimeni nu este de neînlocuit” nu mai este valabil.

 „Iar a început negarea realității. Cică “nimeni nu e de neînlocuit” nu (mai) e valabil. Că “omul sfințește locul”. Și că se năruiește coșmelia fără unii. Hai să va dau două exemple care mă privesc personal, din perioada Antena 3, că de la România TV n-am apucat încă să plec până acum”, a scris jurnalistul România TV.

Victor Ciutacu a relatat un moment în care „adevăratele vedete” ale Antenei 3 au lipsit de pe post o anumită perioadă. În ciuda plecării lor, persoanele care au venit în loc au făcut audiențe cel puțin egale cu cele ale jurnaliștilor plecați.

„Pleacă “adevăratele vedete” ale postului, la Londra sau prin America, să ia niște premii la un festival. Rămânem în locul lor eu și o mâna de mai puțin vedete. Audiențele făcute de înlocuitori în cele câteva zile, minim egale cu cele ale plecaților, că să nu fiu arogant”, a spus vedeta România TV.

Momentul când adevăratele vedete Antena 3 pleacă din România

A urmat momentul în care chiar Victor Ciutacu a ajuns “adevărată vedetă”. În clipa în care s-a decis să plece de la Antena 3, a urmat un episod edificator. În locul său, a venit, provizoriu, o colegă din trust.

„Produceam a treia audiență din piață, cu interviuri deștepte, nu cu hărmălaie. Mă hotărăsc să plec. Anunț și o fac brusc. Ședința de criză: ce băgăm în loc, că pierdem bani. Fără o soluție imediată (rapiditatea nu e cea mai mare calitate a Intact), decid să bage provizoriu o colegă pe post”, a povestit acesta.

Rețeta succesului dezvăluită de jurnalist

El a susținut că persoana pusă în locul lui Victor Ciutacu pe post a venit spre el să-i ceară sfatul. Aceasta l-a întrebat cum să gestioneze misiunea care i-a fost încredințată la Antena 3. Jurnalistul i-a explicat că respectiva colegă a ajuns, într-un final, să facă audiențe comparabile cu ale lui.

„Dat fiind că eu o sprijinisem (chiar era bună), mă sună și mă întreabă de naiba să facă. Shaorma cu de toate, cheamă trei neghiobi de la partide și încaieră-i pe subiectele la zi, nu caută abordări savante. Vreo trei-patru luni, cât a durat provizoratul fetei, v-am zis că nu-s iuți, a făcut cam aceleași audiențe pe care le făceam și eu. Între timp, a ajuns și ea în trupa de “adevărate vedete” și da like-uri la postări rezist cu “jegul de Ciutacu”, dar nu asta e subiectul zilei”, a mai spus Victor Ciutacu

Concluzia pentru orice angajat în televiziune

Concluzia jurnalistului este una singură. Nimeni nu este de neînlocuit. Din această cauză, nu este cazul ca cineva să-și facă vreo iluzie în acest sens.

„În concluzie, nu va mai iluzionați, papagalilor. Va umflați degeaba. Oricine e înlocuibil, până și eu”, conchide Victor Ciutacu pe Facebook.