Cătălin Tolontan și concedierea sa continuă să fie în centrul atenției. Acum, s-a aflat ce s-a întâmplat înainte de schimbarea sa din funcție de către Ringier. El conducea Gazeta Sporturilor și Libertatea. Disputa a izbucnit în contextul închiderii ediției tipărite a Gazetei Sporturilor.

Cătălin Tolontan ar avea însă în vedere un plan bine pus la punct. Chiar dacă la prima vedere pare că Tolontan a suferit pierderi semnificative, se pare că lucrurile nu stau așa.

Potrivit afirmațiilor jurnalistului Cozmin Gușă, acesta a reușit să negocieze o despăgubire substanțială. În consecință, el va primi 300.000 de euro de la trustul care l-a concediat.

Cătălin Tolontan vrea să ia toți angajații după el

De asemenea, Cătălin Tolontan pare să pregătească o răzbunare. Potrivit surselor din interiorul trustului Ringier, ziaristul le-a comunicat colegilor săi că lucrează la un proiect extrem de serios. Acesta este planificat să fie lansat la începutul anului 2024.

Se pare că Tolontan le-a promis celor aproximativ 120 de angajați de la Libertatea și Gazeta Sporturilor că îi va implica pe toți în noul său proiect.

În aceste condiții, Cătălin Tolontan se pregătește să execute o lovitură de amploare împotriva Ringier. Trustul s-ar putea vedea în curând fără picior de angajat în redacție.

Ringier a renunțat la print

După demiterea lui Tolontan, Ringier a emis un comunicat de presă anunțând că Libertatea va suferi modificări semnificative. Accentul se pune acum, a spus compania, pe dezvoltarea domeniului digital.

Această direcție este impusă de scăderea semnificativă a vânzărilor în ultimii ani. Conform datelor, a fost înregistrată o diminuare cu 64% față de anul 2018.

Victor Ciutacu a reamintit de moartea Iuliei Marin

Victor Ciutacu a reacționat vehement după aflarea concedierii lui Cătălin Tolontan din trustul Ringier. Jurnalistul de la România TV l-a criticat aspru fostul director editorial de la Libertatea. Ciutacu nu l-a menajat deloc pe Tolontan. El a adus din nou în discuție moartea Iuliei Marin, o ziaristă de la Libertatea care și-a pus capăt zilelor.

Ciutacu a apreciat că trustul în care tânăra de 32 de ani lucra nu și-a asumat tragedia și a încercat să „mute povestea în altă direcție”. Vedeta România TV a amintit că a avertizat public, de la începutul scandalului cu Iulia Marin, că acesta va fi începutul sfârșitului.

El a criticat faptul că în loc să-și asume tragedia și să o gestioneze în interior, trustul a extins povestea și a încercat să arunce vina în altă direcție, inclusiv către ei.

Victor Ciutacu
Victor Ciutacu/SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Vedeta România TV susține că Tolontan e „putred de bogat”

Ciutacu a afirmat că, în ciuda compasiunii, nu au avut nicio vină în privința sinuciderii fetei în incinta trustului. Mai mult, el a menționat că nu are motive să-l plângă pe Cătălin Tolontan și nici restul lumii nu ar trebui s-o facă.

Jurnalistul a subliniat că Tolontan este „putred de bogat” și că, cu siguranță, nu va rămâne fără opțiuni. El a menționat că este necesar pe piață în contextul anului multielectoral din 2024.

„Vezi tu, Cătăline, cum ajungem la vorba lu’ Băsescu, un pic modificată? Eu sunt tot aici. Iar tu, în loc să iei Pulitzer-ul visat, iei compensații bănești de la Ringier ca să eliberezi locul”, a fost mesajul lui Victor Ciutacu, pe Facebook.