„Este o şedinţă extrem de importantă pentru Bucureşti. Aş spune chiar o şedinţă de Consiliu General istorică. Aseară, colegii noştri de la Direcţia Asistenţă Tehnică şi Juridică v-au transmis prin e-mail şi v-au informat că vă rugăm să acceptaţi ca pe ordinea de zi suplimentară să avem un proiect aşteptat de ani de zile de către bucureşteni şi care va asigura, în sfârşit, continuitatea serviciului de termoficare în Capitală. Mai pe scurt, apă caldă şi căldură atât în şcoli, spitale, grădiniţe, precum şi aproape un milion şi jumătate de proprietari de apartamente care beneficiază de apă caldă şi căldură de la RADET”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Ea a menţionat că acesta este primul pas spre fuziunea dintre ELCEN şi RADET.

„Domnul ministru Toma Petcu este aici lângă noi, am luat ieri, târziu, această decizie, astfel încât noul guvern să poată să emită o hotărâre prin care, practic, Primăria Capitalei să achiziţioneze pachetul integral de acţiuni de la statul român, prin Ministerul Energiei, de la ELCEN. Noi trebuie să ne exprimăm actul de voinţă, pentru a intra în patrimoniul municipalităţi pachetul integral de acţiuni al ELCEN”, a precizat Firea.

Edilul general a adăugat că este vorba de o sumă de circa 155 de milioane de euro, care urmează să fie achitată pe o perioadă de cinci ani.

„Este un preţ foarte bun, un preţ suportabil pentru Municipalitate. (…) Se va crea o entitate nouă, puternică, care va pune capăt odată pentru totdeauna unui serviciu de proastă calitate şi scump. Vom putea avea servicii de bună calitate, la un preţ rezonabil”, a adăugat edilul. AGERPRES