Putin pregătește marea lovitură

Putin pregătește marea lovitură! Serviciile de securitate din Ucraina au furnizat noi informații cu privire la mișcările Rusiei. Potrivit unui ziar de peste ocean, Rusia și China s-ar afla în discuții pentru construirea unui tunel subacvatic către Crimeea.

Presa americană spune că aceste discuții au avut loc între cele două țări în secret. Tunelul, dacă ar prinde contur, nu ar fi numai o modalitate de a conecta cele două țări între ele. Acesta ar avea și rol de protecție în fața unui eventual atac al Ucrainei.

În cursul lunii octombrie, reprezentanții ruși și chinezi s-au întâlnit pentru a discuta detalii cu privire la acest proiect, notează The Washington Post.

În plus, informațiile existente până la acest moment arată că decizia de construire a unui astfel de tunel vine în contextul în care Rusia privește cu îngrijorare securitatea podului din strâmtoarea Kerch.

Amintim că acesta a fost în vizorul armatei lui Volodimir Zelenski de mai multe ori.

Investiție majoră pentru tunelul subacvatic

Presa americană mai scrie că investiția pentru acest tunel se ridică la miliarde de dolari. De asemenea, partea chineză se arată pregătită să se implice în proiecte mari. Chinezii spun că se pot descurca în orice fel de proiecte, indiferent de complexitatea acestora.

Deși tunelul ar aduce mari beneficii pentru Rusia, construirea sa într-o zonă de război reprezintă o muncă extrem de grea.

rusia china
SURSA FOTO: Dreamstime

Forțele rusești suferă pierderi în masă

Războiul continuă în Ucraina, indiferent de planurile pe care le au Rusia și China. Ministerul britanic al Apărării a anunțat că forțele rusești din Ucraina continuă să sufere pierderi în masă.

Aceste pierderi sunt suferite de trupele lui Putin din „cauza loviturilor de precizie cu rază lungă de acțiune ucrainene, cu mult în spatele liniei frontului”.

Ministerul britanic al Apărării a mai anunțat că la data de 10 noiembrie 2023 „probabil peste 70 de soldați ruși au fost uciși într-un atac asupra unui convoi de camioane aflat la 23 km în spatele liniei frontului, în satul Hladkivka, regiunea Kherson”.

Același minister a mai precizat „ulterior, la 19 noiembrie 2023, o lovitură asupra trupelor rusești care participau la o ceremonie de premiere sau la un concert în Kumachove, la 60 km în interiorul teritoriului controlat de Rusia, a provocat probabil zeci de victime”.