Vladimir Putin va avea la dispoziție două noi avioane ultramoderne! Sunt pregătite în caz de război nuclear

Precum Air Force One în cazul președintelui american, aceste aparate joacă rolul de centru operațional pentru coordonarea loviturilor nucleare și a eventualelor mișcări de trupe în timpul conflictului, conform informațiilor transmise de dailymail.co.uk

De asemenea, o sursă din sectorul militar-industrial al Rusiei a declarat pentru Daily Mail că primul dintre cele două aparate este în construcție. Totodată, aeronavele respectivă urmează să înlocuiască aparatele de tip IL 80 Maxdomes, gata de decolare în permanență, la ordinul președintelui rus.

Cine se poate urca în avion?

La bordul celor două aparate IL 96-400M urmează să se îmbarce, alături de Vladimir Putin, lideri ai forțelor armate și de securitate precum și oficiali din ministere. Aceste două avioane masive beneficiază și de protecția aparatelor de vânătoare și pot fi realimentate în zbor.

În acest context, publicația rusă Moscovski Komsomoleț scrie că sistemul radio al celor două IL 96-400M permite distribuirea comenzilor către infanterie, aviația strategică și rachetele nucleare aflate pe platforme mobile sau în silozuri, pe o rază de 6.000 km. Legat de raza operațională de zbor a noilor aeronave, aceasta este dublă comparativ cu a aparatelor utilizate în momentul de față.

Unul dintre cele patru avioane IL 80 a fost jefuit anul trecut

Potrivit sursei menționate, unul dintre cele patru avioane IL 80 destinate în prezent coordonării militare în caz de conflict nuclear a fost jefuit anul trecut în timp ce se afla la sol pentru reparații într-o bază din regiunea Rostov.

Hoții au furat 39 de elemente de echipament și cinci radiouri de bord, cel mai probabil, pentru metalele rare conținute iar furtul a fost descoperit în timpul unei inspecții.

Sursa foto: Dreamstime