Marcel Ciolacu neagă orice posibil blat între PSD şi PNL la alegerile locale

PSD şi PNL se vor lupta în campania electorală, spune premierul Marcel Ciolacu. Şeful Guvernului respinge ideea că cele două partide din alianţă vor face non-combat în contextul alegerilor locale de pe 9 iunie.

Totuşi, el subliniază că le-a cerut candidaţilor să evite schimburi de replici „contondente”. Românii nu mai vor să vadă „scandal” şi „circ”. În schimb, premierul Marcel Ciolacu spune că reprezentanţii PSD şi PNL trebuie să iasă în faţa electoratului şi să le explice adevărul. E vorba despre realizările lor şi despre planurile şi programele pe care le au pentru comunitate.

„Ce anume, doamnă, blat? Că cer unor candidaţi să spună… Eu spun adevărul şi candidaţii vor spune adevărul.

A spus cineva să nu spună adevărul: eu am spus să nu intre într-un dialog contondent care nu ajută pe nimeni, fiindcă românii s-au săturat de scandal. Eu m-am săturat de scandal, să mă uit la televizor să văd numai scandal.

Şi fiecare dintre noi ne-am săturat de acest circ şi această mutare a vinei de la unul la altul. Dar cum adică să-i cer lui Horia Constantinescu să nu spună adevărul: credeţi că l-aş putea opri?”, a precizat prim-ministrul.

Reamintim că sâmbătă, 11 mai, premierul Marcel Ciolacu s-a aflat la Constanța. El a mers la evenimentul de lansare a candidaţilor PSD pentru alegerile locale din judeţul Constanța.

Pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ candidează Horia Constantinescu, fost preşedinte al ANPC. Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa, PSD îl susţine pe medicul chirurg Cătălin Grasa.

La ce scor speră alianţa PSD-PNL?

Despre modul în care vor colabora în acest an PSD şi PNL a vorbit sâmbătă şi Mihai Tudose, în cadrul emisiunii „Insider Electoral” de la Prima TV.

PSD şi PNL nu pot avea împreună, la alegerile din acest an, mai puţin de la 40% din voturile electoratului, a explicat vicepreşedintele PSD.

„Este exclus. Haideţi să o luăm pe o logică simplă, fără aroganţă! Un scor al acestei alianţe care să înceapă cu 3 … unde sunt ceilalţi 60? Am înţeles, luăm cel mai rău scenariu posibil pentru această alianţă. Vă întreb: unde sunt restul?

Adică în condiţiile în care imensa majoritate a autorităţilor locale, a primarilor, preşedinţilor de Consilii Judeţene, adică cei mai aleşi oameni din ţară sunt fie PSD, fie PNL (…)

Nu există judeţ, municipiu unde PNL-PSD, excepţie făcând judeţele Harghita, Covasna, localităţile de pe acolo şi câteva, sper, eu viitoare foste centre USR-iste, repet logica, nu există scor mai mic de 60% dacă aduni cele două partide, chiar spre 65”, a precizat Mihai Tudose.

Tudose a adăugat că 50% la alegerile europarlamentare reprezintă un scor „realist”. Această variantă este „previzibilă şi fezabilă”, afirmă vicepreşedintele PSD. Un scor optimist ar fi unul de 60%.