PSD mai ratează un obiectiv: Claudiu Năsui nu a primit vot de blam în Senat. Voturile coaliției aflate la guvernare au făcut să nu treacă moțiunea simplă.

Ministrul Economiei este al doilea, din actualul Guvern, vizat de un astfel de demers al PSD.

PSD mai ratează un obiectiv. Senatul a respins moțiunea simplă

Senatul a respins, marţi, moţiunea simplă intitulată “O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, cu 55 de voturi ‘pentru’, 72 ‘împotrivă’ şi o abţinere.

Cei 41 de semnatari, senatori PSD, au solicitat prin acest demers demiterea “imediată” a ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Votul a fost secret, cu bile. A fost şi o abţinere şi zero voturi nule. În total au votat 128 de senatori din 128 prezenţi.

Este cea de-a doua moţiune simplă a PSD respinsă de Parlament, după cea împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a precizat marţi, în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PSD împotriva sa, că din aceste moţiuni simple ale social-democraţilor reiese ”un clasament al fricii PSD şi al fricii unui vechi sistem de a face politică”.

El a mai spus că PSD nu va reuşi să îl intimideze sau să îl şantajeze.

Apel la decenţă

Textul moţiunii a fost citit de către liderul grupului PSD din Senat, Lucian Romaşcanu. Senatorul social-democrat Daniel Zamfir a afirmat că Năsui şi Voiculescu au patentat ”corupţia legalizată”.

La rândul ei, senatoarea PNL Alina Gorghiu a vorbit despre o diferenţă între şedinţele Senatului şi ale Camerei Deputaţilor. Ea a spus că în cele de la Cameră erau ”Ghiţă” care nu ştiu să facă acord între subiect şi predicat.

Gorghiu a făcut apel la decenţă în plenul Senatului şi a îndemnat ”aşa-zişii Ghiţă din sala de plen să se ducă acasă la televizor, să mănânce seminţe şi să huiduie de acolo”.

Cu câteva zeci de minute de întârziere, după dezbateri, a început votul secret cu bile al moţiunii simple.

”Aţi patentat corupţia legalizată”

”Haideţi să scoatem securiştii şi fiii lor din viaţa politică! Vlăduţ Voiculescu, fiu, nepot de securist. Afară cu securiştii şi fiii lor din viaţa politică. La audieri, aţi spus că daţi pentru HoReCa 2,5 miliarde de lei. S-au evaporat.

A rămas doar un miliard, pentru că restul s-au dus la 3 companii multinaţionale de reasigurare. Sunt fonduri insuficiente. Sunteţi breaz, aşa, daţi cu pumnul în masă, la Guvern.

BCR şi Raiffeisen sunt obligate să plătească statului român 400 de milioane de lei. Domnul Vlăduţ a patentat ceva unic în România. Grupul de interese al consilierului onorific. Vlăduţ Voiculescu are 22 de consilieri personali.

Domnul Năsui vrea şi el să îşi numească consilieri onorifici fără număr, aşa cum a cerut săptămâna trecută în Guvern. Aţi patentat corupţia legalizată”, a afirmat senatorul PSD Daniel Zamfir, în plen.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu.