Nu toată lumea pare să fie de acord cu revenirea anunţată a lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, în PSD.

Ciolacu ignoră nemulţumirile Gabrielei Firea?

Una dintre vocile care contestă cel mai tare revenirea lui Negoiţă este Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD şi lider al organizaţiei PSD Bucureşti.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu pare însă să ţină cont de părerea lui Firea şi anunţă că o astfel de decizie va fi luată prin vot.

“Nu am intrat în discuţii individuale despre anumite persoane care ar trebui sau pe care ar trebui să căutăm să vină înapoi sau să nu vină.

Este normal într-un partid politic, mai ales în cel mai mare partid politic din România, să existe discuţii. Deciziile se iau prin vot”, a declarat, vineri, Marcel Ciolacu, întrebat de jurnalişti despre nemulţumirile Gabrielei Firea.

PSD nu are nevoie de oameni care folosesc partidul ca pe o trambulină personală

Gabriela Firea are ceva de împărţit de mai mult timp cu Robert Negoiţă, fostul primar general considerând că plecarea lui Negoiţă din PSD chiar înainte de alegerile locale a fost o lovitură directă asupra candidaturii ei la Primăria Capitalei. Alte voci susţin acum că şefia PSD Bucureşti deţinută de Firea ar putea fi pusă în pericol de revenirea primarului de la Sectorul 3.

Recent, Gabriela Firea lansa o serie de acuzaţii la adresa lui Negoiţă, fără a-l numi direct pe acesta. Ea spunea că PSD are nevoie de “oameni respectabili, competenți, loiali, de cursa lungă” şi nu de persoane care dezertează după ce au folosit partidul drept “o trambulină personală”.

“Interesul românilor este să-i apărăm de o guvernare incompetentă. Interesul partidului este să rămână alături de oameni, să le apărăm drepturile. Prioritatea noastră este opoziția în interesul cetățenilor.

Categoric, trebuie să ne pregătim și pentru examenele din 2024, când vor fi 4 tipuri de alegeri: locale, europarlamentare, parlamentare și prezidențiale. Dar cu oameni respectabili, competenți, loiali, de cursa lungă. Și care nu folosesc partidul că pe o trambulină personală, după care, când echipa are nevoie de ei, aleg să dezerteze.

Voi spune și alte lucruri în interiorul partidului, în forurile de conducere, așa cum trebuie să procedeze orice politician respectabil. Nu vreau să dau apă la moară celor care speculează că în PSD sunt tensiuni”, spunea, săptămâna aceasta, Gabriela Firea.