Gabriela Firea reacționează în chestiunea măștilor de protecție în timpul orelor de sport. Senatorul PSD o critică pe Andreea Moldovan, secretar de stat în cadrul ministerului Sănătății.

Fostul primar general susține că secretarul de stat nu are competențele necesare pentru a impune astfel de măsuri.

Gabriela Firea reacționează în chestiunea măștilor de protecție: Declarații stupide

”Mascā la ora de sport pentru copii?? Cum fac unii politicieni ajunsi la putere fārā competente, tot felul de declaratii stupide. Una dintre acestea este cea a secretarului de stat, Andreea Moldovan, privind obligativitatea purtării măștii de cātre copii, la orele de sport. Si vād cā insistā pe idee!

Înainte de a face astfel de recomandări, cei de la Ministerul Sănătății ar trebui să se informeze în primul rând de la Organizația Mondială a Sănătății și nu din unele “studii” la care fac referire fără a indica sursele. Sau din capul lor!”, a scris Firea miercuri pe Facebook.

”Doamne, mare ti-e grădina!”

”OMS nu recomandă masca în activitățile sportive! Dimpotrivă, consideră că masca este contraindicată în timpul acestor activități, întrucât se umezește rapid și devine un receptor de viruși și bacterii ce pot genera alte boli infecțioase.

O invităm pe doamna secretar de stat Moldovan să facă o oră de sport cu masca pe față și abia după aceea să vină să ne explice cum și de ce trebuie să facă sport copiii, cu masca pe figură.

Doamne, mare ti-e grādina!”, a încheiat Gabriela Firea.

Trebuie precizat că problema purtării măștilor de protecție de către elevi în timpul orelor de sport a generat declarații contradictorii atât în interiorul Ministerului Sănătății, cât și între ministere.

Pe de o parte, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a expus diferit problema măștilor, față de abordarea propusă de secretarul de stat Andreea Moldovan.

De cealaltă parte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut o ieșire publică în care a prezentat o poziție diferită de cea a lui Vlad Voiculescu.