Într-o postare pe pagina personală de Facebook, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că senatorii şi deputaţii social-democraţi vor intra în grevă parlamentară în situaţia în care, miercuri, în Parlament prezentarea Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu va fi un punct separat pe ordinea de zi.

El a mai adăugat că atât premierul Florin Cîțu cât și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban nu vor altceva decât să blocheze Europa. Deși normal ar fi ca PNRR-ul să fie prezentat în Parlament, aceștia refuză categoric, liderul PSD dând exemplu situația din Franța, Italia, sau Spania.

„Cîţu şi Orban vor să blocheze toată Europa. Nu vor să vină în Parlament să prezinte PNRR, aşa acum este normal. Polonia, Spania, Italia şi Franţa au prezentat PNRR-ul în Parlament„, a susţinut Marcel Ciolacu, marţi, într-o postare pe Facebook.

PSD-ul amenință cu grevă parlamentară

În acest context, dacă prezentarea PNRR nu va fi un punct separat pe ordinea de zi de miercuri, Ciolacu susține că parlamentarii social-democraţi vor intra în grevă dacă prezentarea.

Ciolacu susține că toți românii au dreptul să afle adevărul despre pensii, salarii, alocații, dar și despre creșterea taxelor și ai impozitelor, dar și a altor aspecte prevăzute în PNRR.

Totodată, lierul social democrat se întreabă ce explicații vor aduce liberalii la Bruxelles în condițiile în care ei nu pot prezenta public un plan care îi va afecta pe toți românii în următorii ani.

„Dacă mâine în Parlament, prezentarea PNRR nu este punct separat pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară. De ce vor Cîţu şi Orban să ascundă PNRR? Cum vor explica la Bruxelles blocarea întregii Europe doar pentru că nu sunt în stare să aibă o prezentare publică a unui plan care va afecta România pentru următorii 5 ani?

Românii trebuie să afle adevărul legat de îngheţarea pensiilor, salariilor şi a alocaţiilor, de creşterea taxelor şi impozitelor pentru firme, precum şi faptul că agricultura românească va primi… ZERO lei pentru irigaţii!”, a scris Ciolacu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu