Marcel Ciolacu susține că dacă Liviu Dragnea ar fi avut un contract legal de lobby, atunci când a efectuat vizita la fostul președinte american Donald Trump, ar fi putut evita o anchetă DNA.

Liderul PSD susține că acesta este și motivul principal al noului dosar deschis. Mai exact, Ciolacu susține că Liviu Dragnea nu a avut contract de consultanţă între partid şi lobby-istul care a intermediat vizita acestuia în SUA în 2017, care face acum obiectul unui dosar penal realizat de procurorii DNA.

El a adăugat că nu știe cum a reușit fostul lider PSD să plece în SUA fără acel contract, în condițiile în care nimeni nu ajunge la un președinte american fără un circuit cu lobby-iști.

„Ce nu am înţeles în speţa respectivă de ce domnul Liviu Dragnea nu a avut un contract de consultanţă între partid şi lobvy-istul din SUA. Haideţi să fim corecţi. Nimeni nu ajunge la Donald Trump la masă şi la un preşedinte al SUA dacă nu are un circuit cu lobby-iştii respectivi decât să fii Regina Angliei”, a spus Ciolacu la Antena 3.

Totodată, liderul PSD se întreabă de ce nu a existat acest act care să demonstreze transparent toate lucrurile.

„Presupun că nu are nevoie de lobby-işti. De ce nu a existat acest act? Transparent şi cu toate lucrurile închise. Ce va urma? Mi se pare că depăşim graniţele ţării, transformăm şi pe Liviu Dragnea şi pe martori într-un bâlci specific României şi nu ştiu cât de bine ne face ca şi ţară”, a explicat Ciolacu.

Liviu Dragnea, implicat într-un nou dosar

Amintim că declarațiile făcute de liderul PSD vine în contextul în care, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA în dosarul finanţării şi organizării vizitei sale în SUA, în 2017. Acesta a fost acuzat de trafic de influenţă şi de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

În același timp, procurorii DNA  mai menționează că Dragnea ar fi primit invitația în Statele Unite chiar de la Eliot Broidy, vicepreședintele comitetului de inaugurare ca președinte a lui Donald Trump, dar și om de afaceri interesat să facă afaceri în România.

Pe lângă Liviu Dragnea, procurorii mai spun că invitația l-a vizat și pe premierul de atunci Sorin Grindeanu, ministrul Apărării Gabriel Leș și șeful contrainformațiilor militare din România de la acea vreme.

Astfel, în cadrul cermoniei de atunci, au fost prezenți atât Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, dar și fiul acestuia Cristian Burci. Sursa citată mai precizează că cei doi oficiali români nu ar mai fi asistat la depunerea jurământului pentru că le-ar fi fost prea frig.

Cu toate acestea, au reușit să stea câteva momente față în față, cu fostul lider american, Donald Trump.