Barak Obama are numai cuvinte dure la adresa lui Donald Trump. Remărcile au fost făcute în culise

În timpul mandatului lui Donald Trump, Barack Obama a respectat convenția care spune că foștii președinți nu au voie să îi critice public și nici să-i atace pe succesorii lor. Fostul președinte Obama a renunțat la respectarea convenției în timpul campaniei prezidențiale de anul trecut.

Totuși, deși nu avea voie în public să îl jignească pe Donald Trump, în culise acesta a fost mult mai degajat în remarcile sale la adresa lui Trump. The Guardian a publicat o mică parte din cartea scrisă de publicistul de la The Atlantic, numită ”Bătălia pentru suflet: Din culisele campaniilor democraților pentru a-l învinge pe Donald Trump”. În pasajul publicat, Barak Obama spunea despre Donald Trump că este ”nebun”, ”porc rasist și sexist”, ”nebun nenorocit” și ”nenorocit corupt”.

Chiar dacă sentimentele pe care Obama le are față de Trump sunt bine cunoscute, rareori au fost raportate în detaliu, spun jurnaliștii de la The Guardian.

Ce alte detalii mai apar în cartea lui Dovere

Autorul cărții mai spune că relația dintre Obama și Biden nu a fost atât de bună pe cât părea. Dovere notează în cartea sa că fostul președnte american Barak Obama, printre alți democrați, susțineau că Joe Biden nu va putea câștiga scrutinul prezidențial pentru că este prea bătrân și departe de orice formă a sa.

Dovere a scris și despre atacul pe care l-a avut prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, la adresa vicepreședintei Kamala Harris. Atacul a avut loc în perioada în care Kamala Harris era contracandidatul lui Joe Biden în interiorul Partidului Democrat.

Sursă foto: Dreamstime