Fostul președinte american Barack Obama este în doliu, după ce bunica sa vitregă a murit luni într-un spital din Kenya. Sarah Ogwel Onyango Obama, femeia în vârstă de 99 de ani, fusese internată pentru un tratament.

Mesajul trist transmis de Obama

„Eu și familia mea plângem pierderea bunicii noastre iubite, Ogwel Onyango Obama, cunoscută drept Mama Sarah, sau, cum îi spuneam noi, Dani sau Buni. Născută în prima parte a secolului trecut, în provincia Nyanza, pe malul Lacului Victoria, bunica nu a avut educație formală și, potrivit tradiției tribului, s-a măritat în adolescență cu un bărbat mult mai în vârstă”, a scris Barack Obama pe Facebook.

Fostul președinte american a mai povestit că, deși tatăl său nu a fost fiul natural al Mamei Sarah, cum o alinta familia, ea l-a crescut cu aceeași dragoste. Mai mult, datorită ei a mers la școală și a învățat, pentru ca mai apoi să fie admis la o facultate în Statele Unite ale Americii.

Conform ultimelor informații oferite de CNN cu privire la bunica vitregă a lui Obama, Mama Sarah a muncit ca bucătăreasă pentru misionarii britanici în Kenya. Inedit este faptul că în 2008, când Obama a fost ales prima oară președinte SUA, bunica sa nu avea nici măcar televizor în casă.

Președintele Kenyei, mesaj de condoleanțe după deces

Totuși, Sarah Ogwel Onyango Obama a devenit celebră pentru eforturile ei a-i ajuta pe copiii din Kenya să capete educație. Până și președintele Kenyei i-a transmis un mesaj de condoleanțe, recunoscându-i importanța avută în țara africană.

„Moartea Mamei Sarah este o lovitură grea pentru națiunea noastră. Am pierdut o femeie puternică, virtuoasă”, a arătat Uhuru Kenyatta, președintele Kenyei, într-o declarație.