Barack Obama vine în sprijinul lui Joe Biden! Fostul președinte începe campania de teren

Barack Obama vine în sprijinul lui Joe Biden! Fostul președinte începe campania de teren
Ultima modificare în 17 octombrie 2020, 08:38
Barack Obama, fostul președinte democrat, vine în sprijinul lui Joe Biden în lupta împotriva lui Donald Trump! Fostul președinte american va începe din aceste zile campania de teren.

Fostul preşedinte american Barack Obama va participa miercuri la un prim eveniment de campanie pe teren pentru a-l susţine pe fostul său vicepreşedinte Joe Biden, care îl va înfrunta la urne pe republicanul Donald Trump pe 3 noiembrie, relatează AFP.

”Preşedintele Obama se va deplasa la Philadelphia, în Pennsylvania, pe 21 octombrie, pentru a face campanie pentru Joe Biden şi Kamala Harris”, candidata la vicepreşedinţie, a anunţat vineri echipa de campanie a lui Joe Biden.

Nu au fost furnizate încă alte detalii despre eveniment. Pennsylvania este unul dintre statele foarte importante pentru alegerile prezidenţiale. În 2016, Donald Trump a câştigat cu un scor strâns în acest stat. În aprilie, Barack Obama, încă foarte popular printre democraţi, şi-a anunţat oficial sprijinul pentru Joe Biden, considerându-l capabil să-i conducă pe americani în cele mai sumbre momente, când ţara este îndoliată de coronavirus. De asemenea, Obama a participat la o strângere de fonduri online în luna iunie.

Joe Biden, aspirant la Casa Albă, l-a acuzat pe Donald Trump că nu acționează în lupta anti-COVID. Acuzațiile acestuia vin în contextul în care infamul coronavirus a cauzat peste 215.000 de morţi în SUA.

„Suntem într-o situaţie în care avem peste 210.000 de morţi şi ce face el? Nimic. Încă nu poartă mască”, a susținut aspirantul la Casa Albă pe platoul canalului de televiziune ABC, unde a răspuns la întrebările alegătorilor simultan cu președintele SUA, care s-a adresat de pe un canal concurent, conform agerpres.ro

Dezbaterea virtuală prevăzută iniţial a fost anulată după ce Donald Trump a refuzat să participe şi cei doi candidaţi se adresează în acelaşi timp, pe două canale diferite, la ora 20:00 (miezul nopţii GMT). Biden se adresează din Florida pe NBC, în timp ce Donald Trump se adresează din Pennsylvania pe ABC.

Donald Trump a câștigat lupta cu coronavirusul

Preşedintele american Donald Trump a transmis că este „imunizat” contra coronavirusului, conform sursei menționate.

„Se pare că sunt imunizat, pentru, nu ştiu, poate că pentru o perioadă lungă, poate pentru o perioadă scurtă, poate pe viaţă. Nimeni nu ştie exact, însă eu sunt imunizat”, a transmis Donald Trump în timpul unui interviu telefonic pentru Fox News.

„Aveţi un preşedinte care este imunizat. Aveţi astăzi un preşedinte care nu are nevoie să se ascundă în subsolul casei sale precum adversarul său”, a spus Donald Trump, referindu-se la Joe Biden.

De asemenea, în timpul interviului său pentru Fox News, Donald Trump a insinuat astfel că adversarul său democrat ar putea fi bolnav.

„Dacă vă uitaţi la Joe, el tuşea teribil ieri (sâmbătă)… Nu ştiu ce vrea să însemne asta, însă presa nu a vorbit mult despre acest lucru”, a subliniat președintele SUA.

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook