O anchetă realizată de institutul de sondare a opiniei publice YouGov a dorit să afle care sunt cele mai admirate personalităţi din lume. Potrivit anchetei publicate vineri, acestea ar fi Barack şi Michelle Obama.

Care sunt cei mai admiraţi bărbaţi din lume?

Conform YouGov, este pentru prima oară când Barack Obama, fostul lider al Statelor Unite, ajunge pe prima poziţie în topul celor mai admiraţi bărbaţi din lume de când a fost lansată iniţiativa, în 2014.

Pe a doua poziţie în topul celor mai admiraţi bărbaţi îl regăsim pe fondatorul Microsoft, miliardarul Bill Gates. În 2019, el se afla pe prima poziţie a topului.

Surpriza vine însă de pe ultima treaptă a podiumului: preşedintele chinez Xi Jinping se situează pe poziţia a treia, conform rezultatelor sondajului de opinie.

Care sunt cele mai admirate femei din lume?

Cea mai admirată femeie din lume rămâne şi în acest an Michelle Obama, fosta Primă Doamnă a Statelor Unite. Pe locul doi urmează actriţa Angelina Jolie, iar pe locul trei, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

În 2019, prezentatoarea americană de televiziune Oprah Winfrey se afla pe poziţia a doua, urmată de Angelina Jolie, transmite Agerpres.

La sondajul realizat de YouGov au participat 45.000 de persoane din 42 de ţări într-un proces în două etape. În prima, participanţii au fost întrebaţi deschis ce bărbaţi şi femei admiră. Din respectivele nume, au fost făcute două liste, cu cele mai frecvente 20 de nume de bărbaţi şi femei menţionate, iar listele pe ţări au fost suplimentate cu personalităţi faimoase la nivel regional.

Apoi, din mai şi până în septembrie acest an, oamenii au fost întrebaţi pe cine admiră mult (cu mai multe opţiuni posibile) şi pe cine admiră cel mai mult (cu o singură alegere posibilă). Din aceasta, au fost calculate procente, pe baza cărora au fost stabilite clasamentele, a explicat YouGov.