Există 37 de milioane de persoane care s-au întors sub limita sărăciei extreme de când a început pandemia, numărul acestora fiind în creștere pentru prima oară în ultimii 20 de ani. Problema sărăciei nu mai vizează acum doar țările sărace, ci și unele economii bogate, precum SUA, este scris pe gatesfoundation.org

„25 de ani în care a crescut numărul copiilor vaccinați pentru boli simple, dar foarte infecțioase, au fost șterși în 25 de săptămâni. Este vorba inclusiv despre tetanos și difterie”, este scris în raport legat de progresul în domeniul vaccinurilor.

Vine cea mai mare recesiune de după Al Doilea Război Mondial

De asemenea, legat la educație, raportul realizat de fundația Bill și Melinda Gates punctează faptul că școala online în Africa nu este similară cu cea din Europa, fiind foarte puțini cei care au acces la internet. Astfel, când la redeschiderea școlilor, mulți copii sau studenți vor fi rămas în urmă cu lecțiile și va crește riscul abandonării studiilor.

„Vom asista la cea mai mare recesiune de după Al Doilea Război Mondial. Ultima dată când un număr atât de mare de țări au fost în recesiune a fost în 1870”, este scris în raport legat de dilema economică.

Conform celor mai recente cifre înregistrate de Universitatea Johns Hopkins, au murit aproape 800 de mii de oameni de pe tot globul din cauza infamului coronavirus. În acest context, renumitul Bill Gates lansează o avertizare demnă de filme horror: cei mai rău încă nu a venit iar cifra deceselor va ajunge să fie numărată cu milioanele.

Conform celor spuse de co-fondatorul Microsoft într-un interviu pentru The Economist, sectoarele medicale și economice vor fi cele mai lovite. Interviul a fost preluat si de MarketWatch.

Bill Gates a subliniat că răspunsul oferit de Statele Unite în fața pandemiei a fost dezamăgitor, situația fiind mai rea din cauza unor probleme suplimentare, precum teoriile conspirației sau politica.

Conform celor spuse de miliardar, oamenii au folosit libertatea ca un pretext pentru a nu purta mască, lucru care a complicat răspunsul anti-COVID al SUA.

Totuși, trebuie menționat că Gates este de părere că situația nu va fi mai bună dacă administrația este schimbată în cazul în care Joe Biden va câștiga alegerile prezidențiale.

„Nu cred că o schimbare a administrației va face oamenii să poarte măști. Este greu de văzut cum putem construi o rețea de încredere și un comportament mai bun. Situația va fi majoritar incrementală”, a transmis Bill Gates.