Fostul președinte american Barack Obama a anunțat duminică că a fost testat pozitiv cu Covid-19, transmite The Guardian.

„Am avut o mâncărime în gât de câteva zile, dar în rest mă simt bine”, a declarat el pe contul său oficial de Twitter. Obama a mai spus că soția sa, fosta primă doamnă Michelle Obama, a fost testată negativ.

„Michelle și cu mine suntem recunoscători că suntem vaccinați și întăriți”, a mai declarat fostul președinte într-o postare pe Facebook.

„Este un bun memento că, chiar dacă numărul cazurilor scade, ar trebui să vă vaccinați și să vă întăriți dacă nu ați făcut-o deja pentru a ajuta la prevenirea unor simptome mai grave și la transmiterea COVID altora”, a mai spus acesta.

Fostul președinte și-a anulat petrecerea de 60 de ani din cauza COVID

Obama se întorsese recent la Washington, DC, după ce a petrecut o mare parte din iarnă în Hawaii. El a fost testat pozitiv în DC, a declarat o persoană apropiată lui.

Amintim că, în august anul trecut, Barack Obama a fost nevoit să reducă drastic petrecere sa de 60 de ani pe care plănuia să o organizeze la Martha’s Vineyard, o insulă exclusivistă din Massachusetts, pe fondul criticilor că a planificat un eveniment social de amploare într-o perioadă în care numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut.

SUA au relaxat restricțiile după scăderea numărului de cazuri

Scăderea numărului de cazuri în SUA a declanșat relaxarea majorității măsurilor de sănătate publică impuse de orașe, state și guvernul federal. Potrivit Universității Johns Hopkins, totuși, bilanțul american al celor doi ani de pandemie de coronavirus se ridica duminică la puțin peste 967.000 de morți, din aproape 79,5 milioane de cazuri.

Potrivit Centrelor federale pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), 77% dintre americanii eligibili au primit cel puțin o doză de vaccin. Rata celor complet vaccinați este în prezent de 65%, iar 44% au primit o doză booster.