Netflix a dat din nou lovitura, de data aceasta cu „Leave the world behind”

Este filmul cel mai comentat şi analizat din ultima perioadă! Netflix a dat din nou lovitura. Mulţi spun că este un film de nota 10, însă sunt şi alte voci, nu puţine la număr, care l-au criticat.

Este vorba despre „Leave the world behind” (Lasă lumea în urmă), film lansat pe platforma Netflix pe data de 8 decembrie.

Pelicula este regizată de Sam Esmail, care este şi co-autor al scenariului, iar din distribuţie fac parte Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali şi Kevin Bacon. Filmul are o durată de 138 de minute.

Cum au fost implicaţi Michelle şi Barack Obama în această producţie?

Iată toate detaliile despre acest film în care au fost implicaţi şi Michelle şi Barack Obama. Filmul a fost produs de compania deţinută de fostul cuplu prezidenţial, Higher Ground Productions.

Mai mult, Barack Obama, care a apreciat mult romanul după care a fost inspirat filmul, i-a oferit regizorului câteva sfaturi extrem de utile în timpul producţiei.

„În ciornele inițiale ale scenariului, cu siguranță am împins lucrurile mult mai departe decât au fost în film, iar președintele Obama, având experiența pe care o are, a reușit să mă pună puțin la punct cu privire la modul în care lucrurile s-ar putea desfășura în realitate. (…)

A avut multe note despre personaje și despre empatia pe care am putea-o avea pentru ele. (…) Trebuie să spun că este un mare iubitor de filme și nu dădea doar indicaţii despre lucruri care proveneau din trecutul său.

Dădea notițe în calitate de fan al cărții și voia să vadă un film foarte bun”, a povestit regizorul Sam Esmail pentru Vanity Fair.

leave the world behind poster
SURSA FOTO: Netflix

Bucurie mare pentru fanii Juliei Roberts

Cu o carieră cinematografică impresionantă care se întinde pe mai multe decenii și o moștenire remarcabilă în lumea filmului, Julia Roberts face un revenire notabilă pe ecrane prin intermediul unei producții Netflix. Noul său film reprezintă o schimbare semnificativă de direcție în cariera sa deja bogată.

Cu un premiu Oscar pentru rolul din „Erin Brockovich” și o prezență iconică în „Pretty Woman”, actrița reușește să atragă atenția a peste 220 de milioane de abonați ai platformei de streaming Netflix prin filmul apocaliptic „Leave the world behind”.

Lansat recent, acesta a captat instantaneu atenţia publiculului, anticipându-se că va lăsa o amprentă de durată asupra publicului în doar câteva zile de la debut.

Dintr-o fugă de vis, departe de aglomeraţia marelui oraş, într-o adevărată „vacanță în iad”

Adaptat din romanul lui Rumaan Alam, filmul de pe Netflix explorează povestea lui Amanda Sandford, o publicistă sceptică care alege să-și surprindă familia cu o vacanță la o casă situată lângă plajă.

Cu toate acestea, ceea ce părea a fi o experiență magică se transformă brusc într-o „vacanță în iad” pentru familia Sandford.

Amanda, interpretată de Julia Roberts, tratează pe toată lumea cu dispreț. Totul, într-un contrast pronunțat cu soțul ei, Clay Sandford (Ethan Hawke), care emană calm și conciliere.

Fiul adolescent, Archie, afișează pragmatism și egoism caracteristice vârstei sale, în timp ce micuța Rose găsește bucurie în episoadele sitcom-ului „Friends”.

În decorul idilic al zilelor petrecute la plajă, familia Sandford se confruntă cu o întorsătură surprinzătoare de situație, atunci când o navă colosală eșuează fix în mijlocul locului lor de vacanță.

Izolați în casă din cauza unei pene bruște de curent care întrerupe accesul la internet, turiștii par inițial puțin îngrijorați, până când G. H. Scott, (Mahershala Ali, laureat a două premii Oscar), și fiica sa Ruth, vin să ceară ajutor.

Planurile lor de a se întoarce în oraș sunt date peste cap, iar ei caută sprijin din partea familiei Sandford.

Filmul disponibil pe Netflix oferă o perspectivă apocaliptică distinctă, concentrându-se mai mult asupra consecințelor haosului tehnologic decât asupra unei pandemii. Povestea dezvăluie impactul personal al acestui eveniment asupra protagoniștilor, de la frustrarea lui Rose pentru pierderea emisiunii preferate până la dificultățile moderne cu care se confruntă Clay și Amanda.

Această abordare subliniază vulnerabilitatea societății față de dependența tehnologică și pune în lumina întrebări provocatoare cu privire la modul în care oamenii ar gestiona o deconectare completă. Intriga promite să exploreze nu doar provocările imediate ale personajelor, ci și implicațiile mai largi ale unei lumi în haos tehnologic.