Tafari Campbell, în vârstă de 45 de ani, bucătarul personal al fostului președinte Barack Obama,  a fost găsit mort în urma unui incident petrecut pe un lac din Martha’s Vineyard.

Duminică seara, Tafari Campbell s-a scufundat în timp se dădea cu paddle board, în apropierea unei case deținute de familia Obama, relatează Reuters.

Cineva a anunțat incidentul la poliție. Scafandrii au început să-l caute pe Campbell imediat ce au primit un apel potrivit căruia un bărbat care făcea paddle boarding a intrat în apă și apoi părea că se zbate înainte de a se scufunda. El nu a mai ieșit la suprafață.

Fusese bucătar secundar

Trupul lui Campbell a fost recuperat luni din Edgartown Great Pond. Campbell venise la Casa Albă să lucreze ca bucătar secundar  după ce Obama și-a încheiat al doilea mandat în 2016, au precizat luni, într-un comunicat, fostul președinte și soția sa, Michelle Obama.

„Tafari a fost o parte iubită a familiei noastre”, au spus soții Obama într-o declarație comună. „Era creativ și pasionat de mâncare și de capacitatea acesteia de a aduce oamenii împreună. În anii care au urmat, am ajuns să-l cunoaștem ca pe o persoană caldă, amuzantă și extraordinar de bună, care ne-a făcut viețile tuturor un pic mai luminoase. De aceea, când ne pregăteam să părăsim Casa Albă, l-am rugat pe Tafari să rămână cu noi, iar el a fost de acord cu generozitate. El a făcut parte din viețile noastre de atunci, iar inimile noastre sunt frânte că a plecat”, a continuat declarația.

„Astăzi ne alăturăm tuturor celor care l-au cunoscut și l-au iubit pe Tafari – în special soția lui Sherise și gemenii lor, Xavier și Savin – în suferință pentru pierderea unui bărbat cu adevărat minunat.”

Avea doi gemeni

Bucătarul lasă în urmă o soție, Sherise, și doi fii gemeni, au precizat soții Obama. În momentul morții sale, Campbell, care locuia în Dumfries, Virginia, se afla în vizită la Martha’s Vineyard, dar familia Obama nu era prezentă, a precizat poliția statului Massachusetts.

Moartea sa este investigată de autorități, a precizat poliția. Potrivit poliției, familia Obama nu se afla la reședință la momentul incidentului.

Unitatea de detectivi ai poliției de stat pentru districtul Cape and Islands și poliția Edgartown investighează moartea lui Campbell, a declarat poliția de stat.

Ambele agenții au trimis CNN la biroul procurorului districtual pentru comentarii. Procuratura Districtului Cape and Islands nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.