Robert Turcescu, dezamăgit de Barack Obama și Joe Biden

În cadrul podcastului „HAI Live”, publicat joi, 18 ianuarie 2024, pe canalul de YouTube „HAI România!”, Robert Turcescu, Bogdan Comaroni și Tavi Hoandră au discută despre întâlnirea „băieților șmecheri” de la Forumul Economic Mondial. Ce pun la cale? Vine o altă pandemie? Se introduce cenzura în mediul online? Ne pregătim de un Război Mondial sau de o criză economică? Cei trei au răspuns la aceste întrebări și nu numai.

Discuția lor a debutat cu alegerile prezidențiale din SUA. Din punctul de vedere al lui Robert Turcescu, cele „două catastrofe” numite Barack Obama și Joe Biden „au stricat tot ce se putea strica în materie de echilibru, sănătate mintală a lumii democratice.” În prezent, el simte o anumită satisfacție ironică atunci când vede suferința celor care s-au asociat cu Barack Obama și Joe Biden de-a lungul timpului.

Nu crede că Kamala Harris ar putea conduce de facto Statele Unite ale Americii pentru că Joe Biden ar fi într-o stare precară, așa cum se speculează în spațiul public. Nu crede nici că Michelle Obama ar putea fi candidată din partea democraților la viitoarele alegeri din SUA. De altfel, nu crede că Joe Biden va reuși să ducă cursa prezidențială până la final.

„Aceste două catastrofe numite Barack Obama și Joe Biden au stricat tot ce se putea strica în materie de echilibru, sănătate mintală a lumii democratice. E punctul meu de vedere, nu trebuie să îl împărtășiți neapărat. De aceea însă trebuie să vă spun că am un soi de satisfacție un pic drăcească, e adevărat, trebuie să o admit, în momentul în care îi văd suferind pe cei care s-au lipit cumva de-a lungul timpului de Barack Obama sau de Joe Biden.

Adică, spre exemplu, în momentul în care aseară pe ABC News a apărut doamna vicepreședintă a Statelor Unite ale Americii. O știți cine este? Doamna Kamala Harris. Deci doamna Kamala Harris, aia, când o vezi, se face pielea pe tine, când o vezi cum vorbește, când o vezi cum… Cât de prefăcută e, cât de falsă, cât de… I se pare că e miezul de-n dodoașcă, că e ceva extraordinar, nu știu ce…

Bun, unii spun că ea conduce, de fapt, Statelor Unite ale Americii, pentru că Joe Biden, săracul, nu știe nici când e zi și când e noapte. Deci Kamala Harris a declarat, miercuri, în interviul pentru ABC News, atenție, că este, citez, al-naibii de speriată de faptul că fostul republican Donald Trump ar putea veni la putere în noiembrie și a chemat la mobilizare împotriva acestei perspective.

Deci Kamala Harris avea o față, dacă o vedeți în imagini, era aproape descompusă. Trump nu trebuie să ajungă la putere. Trump este o nenorocire, e o catastrofă și așa mai departe. Sunt al-naibii de speriată, a zis ea, și de aceea călătoresc prin țară. Ar trebui să fim cu toții speriați, a declarat ea la ABC. Dar nu trebuie să fugim de ceea ce ne sperie. Trebuie să luptăm, a adăugat ea în emisiunea pe care am amintit-o”, a zis el.