La doi ani distanță după ce a intrat în spatele gratiilor, Liviu Dragnea a primit o nouă lovitură. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un nou dosar, în care este acuzat de trafic de influenţă şi de folosire a influenţei sau autorităţii în legătură cu prezenţa sa la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump de la începutul anului 2017.

Acest dosar a adus la înaintare textul scrisorii care se află în rechizitoriu. Potrivit documentului, fostul lider al PSD i-a spus lui Donald Trump că îl poate face să intre în istorie în cazul în care va efectua o vizită la București.

Totoadată, Liviu Dragnea i-a mai promis acestuia că va fi așteptat de 150.000 de român extaziați, care vor sărbători venirea sa, dar și parteneriatul dintre SUA și România.

Fostul lider al PSD mai preciza că și-ar fi dorit ca vizita lui Donald Trump să aibă loc după vizita pe care o avea în plan la Bruxelles, pe data de 25 mai, în acel an.

”Stimate domnule Trump,

Cu mândrie reiterez faptul că Romania este în continuare un aliat ferm și responsabil al Statelor Unite și o ancoră a relației transatlantice. Am muncit din greu pentru a deveni un factor de stabilitate politică și economică în ceea ce privește populația și una dintre economiile UE cu cea mai rapidă creștere.

În același timp, 2017 marchează primul an în care Romania a bugetat integral cele doua procente din PIB pentru cheltuielile de apărare, asa cum s-a solicitat la summit-ul NATO din Țara Galilor. Suntem, de asemenea, mândri că ocupăm locul patru în ceea ce privește contribuția trupelor NATO în Afganistan, fiind angajați în lupta contra ISIS și a extremiștilor jihadiști. Acestea sunt doar câteva moduri prin care România încearcă să arate că parteneriatul strategic cu Statele Unite este prioritatea noastră de politică externă cea mai importantă.

Acestea fiind spuse, aș dori să mă alătur domnului președinte Iohannis în ceea ce privește invitația de a vizita România. Aceasta este o invitație deschisă, dar recomand stabilirea unei date înainte sau după vizita dvs. la Bruxelles din 25 mai”, se arată în scrisoare.

Ce i-a promis Liviu Dragnea lui Donald Trump

Liviu Dragnea i-a mai spus fostului lider american că va putea vorbi cu poporul român prin intermediul Parlamentului, iar rezultatul ar putea fi unul de un succes ”răsunător”.

El a amintit de vizita președintelui Bush pe care a efectuat-o în urmă cu 15 ani în România și care ”a făcut istorie”, mai spune Dragnea.

”Odată ce ajungeți la București, în numele politicului și al comunității de afaceri, vă invit să vorbiți poporului român și lumii prin intermediul Parlamentului nostru. Mai mult, consider că, în cazul în care susțineți un discurs public în fața unei largi audiențe în Piața Constituției din București, exact în fața clădirii Parlamentului, rezultatul ar fi un success răsunător. O inițiativă similară a președintelui Bush, în timpul vizitei pe care a efectuat-o în România acum 15 ani, a făcut istorie.

Am convingerea că prezența dvs. la București va extazia populația. La un astfel de eveniment ne putem aștepta să participe mai mult de 150.000 de oameni pe străzi, pentru a sărbători sosirea dvs. și parteneriatul care ne leagă.

Sper sincer ca programul dvs. va permite o astfel de vizita.

Salutari calde, Liviu Dragnea.”, este scrisoarea pe care DNA o are în cel mai nou dosar îndreptat împotriva lui Dragnea.