În ciuda eşecului de la alegerile prezidenţiale în faţa lui Joe Biden, fostul preşedinte american Donald Trump nu renunţă şi spune că vrea să candideze din nou pentru Casa Albă în 2024.

“Oamenii vor fi foarte, foarte fericiți când voi face un anumit anunț”

El a sugerat că îşi doreşte să candideze din nou la prezidenţiale, însă aşteaptă să facă anunţul oficial la momentul potrivit. Trump este sigur că foarte mulţi oameni se vor bucura atunci când el va reveni în cursă.

Întrebat, în cadrul unui interviu, dacă intenţionează să intre din nou, în 2024, în cursa pentru cea mai înaltă poziţie din Statele Unite, Trump a declarat:

“Răspunsul este că sunt foarte entuziasmat. Aștept să fac anunțul la momentul potrivit.

După cum știți, este foarte devreme. Cred, totuși, că oamenii vor fi foarte, foarte fericiți când voi face un anumit anunț.”

Donald Trump a explicat şi de ce nu se grăbeşte să facă un anunţ oficial încă de pe acum, scrie The Hill.

“Din motive de finanțare a campaniei nu poți să anunți prea devreme pentru că atunci se transformă în cu totul altceva”, a mai precizat fostul preşedinte.

Donald Trump, abia al patrulea preşedinte în ultimii 50 de ani care nu a obţinut al doilea mandat

După ce Joe Biden l-a învins în ultimele alegeri prezidenţiale din SUA, Donald Trump şi-a trecut numele pe o listă mai puţin dorită: aceea a puţinilor preşedinţi care nu au reuşit să obţină cel de-al doilea mandat la Casa Albă.

În ultimele cinci decenii, asta s-a mai întâmplat doar de trei ori: Gerald Ford în anul 1976, Jimmy Carter în 1980 și George H. W. Bush în 1992, potrivit digi24.ro.

Alegerile prezidenţiale din Statele Unite au fost loc la data de 3 noiembrie 2020. Democratul Joe Biden a obţinut 306 voturi electorale, faţă de numai 232 ale republicanului Donald Trump, preşedintele în funcţie la acel moment.

Biden a avut un avans consistent şi dacă privim la votul popular, obţinând circa 81,2 milioane de voturi, cel mai mare număr obținut vreodată de un candidat în istorie.

Sursa foto: Facebook