Fostul președinte al Statelor Unite Donald Trump susține că unul dintre vaccinurile anti-COVID ar trebui să-i poarte numele. Declarația acestuia a fost făcută în cadrul unui discurs adresat Partidului Republican, după cum transmite The Independent.

„Suntem adunați în această seară pentru a vorbi despre viitorul partidului republican”, a declarat Trump, acesta fiind invitat de onoare la întâlnirea donatorilor „marelui partid istoric” („GOP” în versiunea originală) de sâmbătă, 10 aprilie.

Fostul președinte Donald Trump nu a omis să facă din spectacol, spre deliciul presei americane, cu noi escapade și insulte față de unii republicani.

În timpul acestui discurs, în care a indicat că nu are „nicio îndoială” cu privire la preluarea Senatului și a Camerei Reprezentanților în 2022, Donald Trump și-a atribuit meritul dezvoltării unui vaccin împotriva Covid-19.

Trump a recunoscut că nu mai asculta de indicațiile Dr. Fauci

„Ar trebui să-l numească Trumpcine”, a spus acesta în cadrul discursului. Fostul președinte a lăudat, de asemenea, modul în care a controlat epidemia. Cu toate acestea, sursa citată amintește faptul că în timpul mandatului său peste 400.000 de americani au murit din cauza noului coronavirus.

De asemenea, Donald Trump i-a lăudat pe guvernatorii republicani care au menținut afacerile deschise în statele lor și a adăugat o critică pentru dr. Anthony Fauci, consilierul-șef medical al președinției. „Ai văzut vreodată pe cineva atât de prost?”, a spus Trump. La sfârșitul lunii martie, Trump declarase deja că, de fapt, „nu îl asculta cu adevărat”.

Fostul președinte l-a acuzat și pe Mitch McConnell, liderul republicanilor din Senat, că nu a făcut suficient pentru a-l menține în funcție. McConnel a fost unul dintre aliații săi fermi, dar nu l-a susținut pe Trump în ceea ce privește acuzațiile de fraudă electorală, pe care fostul președinte le-a reiterat în discursul său.

„Dacă ar fi Schumer (liderul majorității democrate din Senat, notă), în locul acelui „ticălos” McConnell, asta nu s-ar fi întâmplat niciodată”, a spus Trump, argumentând că McConnel era un „învins”.

Sursa foto: Dreamstime