Israelul, este țara care ar putea spune că a scăpat de pandemie. Potrivit The Guardian, Israelul are cea mai eficientă campanie de vaccinare din lume și va ajunge la finalul pandemiei mai devreme decât orice altă țară.

Mai exact, potrivit sursei citate, peste jumătate dintre cei 9 milioane de locuitori ai țării au primit ambele doze de vaccin. În acest context, ratele de infectare au scăzut considerabil, iar populația mai are doar un pas distanță până la revenirea la normalitate.

Totodată, sursa citată mai precizează că la momentul de vârf al campaniei de vaccinare, la arena de baschet din Ierusalim existau culoare uriașe în care oamenii așteptau chiar și două ore până le venea rândul la vaccinare. În fiecare zi, 3000 de oameni erau programați la vaccinare la acel centru.

Luni, însă, s-a văzut impactul campaniei de vaccinare anti-covid. Mai exact, doar 15 persoane așteptau la rând, iar timpul de așteptare era de doar câteva secunde. De menționat este faptul că, în prezent, doar câteva sute de oameni mai vin să se vaccineze la centrul organizat în incinta arenei sportive.

1 milion de oameni au rămas nevaccinați

În ceea ce privește numărul persoanelor nevaccinate, potrivit șefei centrului de vaccinare, în rândul populației adulte, doar 1 milion de oameni reticenți nu au fost vaccinați încă.

„Toți cei care au vrut să se vaccineze au venit deja”, a declarat Shani Luvaton, șefa centrului de vaccinare.

Având în vedere campania de vaccinare alertă, israelnii mai au foarte puțin până când se vor întoarce la viețile pe care le aveau înainte de debutul pandemiei de coronavirus. Centrul de vaccinare de la Ierusalim a început deja să fie închis mai devreme în anumite zile, iar meciurile de baschet au început deja să fie reluate cu spectatori, chiar dacă este vorba despre un număr limitate de persoane.

De menționat este faptul că Israelul este una dintre țările grav afectate de pandemie. În luna ianuarie, când Israelul era lovit din plin de al treilea val al pandemiei, numărul cazurilor zilnice ajunsese să treacă de 10.000.

La trei luni după vârful pandemiei, în țară sunt raportate mai puțin de 200 de infectări pe zi, iar duminică au fost raportate doar 130.