Liviu Dragnea ar putea ieşi din puşcărie chiar săptămâna aceasta dacă judecătorii îl vor elibera condiţionat. Închis în mai 2019 după ce a fost găsit vinovat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Dragnea a primit 3,6 ani de închisoare cu executare.

Revine Dragnea în politică?

Ar putea ieşi chiar acum, la doi ani după încarcerare. Totuşi, nu va reveni în PSD, conform lui Marcel Ciolacu. “De la oamenii apropiați domnului Liviu Dragnea am aflat că nu își dorește să mai fie o persoană publică și să facă politică în perioada următoare”, a spus Ciolacu, la Antena 3.

Înţelegerile PSD cu preşedintele Iohannis

Ciolacu a vorbit şi despre relaţia PSD cu președintele Klaus Iohannis. “Ne-a luat dreptul constituțional de a face guvernul. Credeți că eu am aranjat cu domnul Iohannis să nu respecte spiritul constituției după ce a câștigat alegerile?

Nu m-am mai văzut cu Iohannis de când eram președintele Camerei Deputaților. Nu am această onoare și cinste de a fi sunat de președintele României”, a spus Ciolacu. Acesta a vorbit şi despre simpatiile din interiorul PSD

“PSD-ul a fost acuzat de multe. Ca țări, am tot respectul și pentru Rusia și pentru China”, a dezvăluit şeful PSD care nici nu se gândeşte la o alianţă cu PNL.

“Niciodată PSD pe această legislatură nu va face un guvern cu PNL”, spune şeful PSD.

Rafila, premierul PSD

Ciolacu a vorbit şi despre un eventual Guvern PSD dacă va trece moţiunea de cenzură. A spus şi cine va fi premierul, dar a vorbit şi despre Victor Ponta. “Există o singură decizie în acest moment în interiorul PSD, domnul Alexandru Rafila.

Nu cred că poți să ai un dialog ascuns cu Victor Ponta. De câteva săptămâni nu am mai vorbit. Cred că Victor Ponta și-a pierdut momentele importante când trebuia să revină în PSD. Nu exclud nicio variantă de discuții între PRO România și PSD”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu nu vrea la prezindeţiale

“Cică a greși e omenește, a persevera e prostește. Dacă am avut o anumită abordare, toți președinții PSD dinaintea mea au avut o abordare care nu a funcționat. Eu am zis că voi schimba această abordare. În primul rând, președintele partidului nu mai este neapărat și candidatul la prezidențiale.

Vom declanșa alegeri interne pentru această competiție. Este posibil ca anumiți oameni din afara partidului, dar personalități totuși cunoscute, să poată să intre în această competiție internă a PSD. Acest lucru va duce ca în 2024 PSD să câștige toate alegerile”, a încheiat Ciolacu.

Sursa foto INQUAM / Bogdan Danescu