Program Poșta Română de Paște

Compania Naţională „Poșta Română” le aduce la cunoştinţă clienţilor săi că programul de lucru al subunităţilor poştale va fi modificat în perioada 1 mai – 6 mai 2024. De asemenea, precizăm faptul că distribuirea drepturilor sociale (pensii) va începe cu data de 2 mai, în termenul asumat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Programul de lucru al subunităților poștale va fi următorul:

  • În data de 1 Mai 2024, Ziua Muncii, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise;
  • În data de 2 mai 2024, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor funcționa conform programului normal de lucru;
  • În perioada 3 mai, Vinerea Mare – 6 mai, luni, a doua zi de Paște, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise.
  • Începând de marți, 7 mai 2024, toate subunităţile poştale îşi vor relua programul normal de lucru.

Programul anunţat de Poșta Română este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora Vinerea Mare (ultima zi de vineri înaintea Paștelui), precum și prima și a doua zi de Paști sunt declarate zile de sărbătoare legală, nelucrătoare, preluate și în Contractul Colectiv de Muncă.

„Reamintim faptul că Poșta Română este o societate comercială care își desfășoară activitatea în conformitate cu regulile economiei de piață, autofinanțându-se din profitul realizat, fiind, în același timp, unul dintre cei mai importanți contributori la bugetul de stat, iar angajații săi nu intră în categoria bugetarilor”, a mai transmis compania.

Și Kaufland a anunțat programul de Paște

Kaufland România și-a publicat programul de funcționare al hipermarketurilor sale din România pentru Sfintele Paști.

În intervalul 29 aprilie – 6 mai, hipermarketurile sale vor începe activitatea între orele 06:30 și 09:00. Ora de închidere se va situa între 21:30 și 23:00, în funcție de locație.

De pe 29 aprilie până pe 3 mai, hipermarketurile vor opera cu un program extins, cu deschiderea între 06:30 și 09:00, variind în funcție de magazin, și închiderea între 21:30 și 23:00. Magazinele din Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Sovata și Târgu Secuiesc își vor menține programul normal.

Sâmbătă, 4 mai, majoritatea magazinelor vor avea un program mai redus, începând între 06:30 și 08:00 și terminând între 17:00 și 19:00. Excepții sunt magazinele din orașele menționate anterior, care vor funcționa conform programului normal.

Duminică, 05 mai, hipermarketurile Kaufland vor fi închise, cu excepția celor din orașele menționate mai sus.

Luni, 6 mai, magazinele vor opera cu un program redus, începând de la ora 09:00, cu închiderea situată între 15:00 și 18:00. Excepții sunt locațiile din orașele menționate mai sus, care își vor menține programul normal. De asemenea, magazinul din Promenada Mall Sibiu va fi deschis între 10:00 și 22:00.