Paște 2024. Alimentele vor fi mai scumpe de Sfintele Paști

Paște 2024. Din cauza îngrijorărilor legate de inflație, oamenii se grăbesc să-și cumpere din timp alimentele necesare pentru masa de sărbătoare. Specialiștii economici avertizează că prețurile alimentelor vor continua să crească. Mesele abundente devin tot mai rare, forțând oamenii să cumpere în cantități mai mici și să se limiteze la câteva produse.

„Nu mai am posibilitatea să fac o masă cum făceam odată”, a recunoscut o femeie.

Experții financiari estimează că prețurile alimentelor vor înregistra o creștere semnificativă, având în vedere că cererea pentru anumite alimente va fi într-o creștere constantă. Costurile pentru produsele de bază din această perioadă vor fi mai mari din cauza cererii crescute. Prețurile alimentelor se vor majora doar din cauza cererii sezoniere. Estimările indică o creștere a prețurilor între 5% și 10%.

„Prețurile la alimentele de bază pentru această perioadă se vor scumpi, pentru că cererea va fi mai mare. Prețurile se vor ridica fără nicio justificare, doar pentru că există o cerere sezonieră. Prețurile vor crește între 5 și 10%”, a explicat analistul economic Mircea Coșea într-o intervenție TV.

Mircea Coșea
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Calin

Program de Paște 2024, Kaufland

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale din România pentru perioada Sfintelor Paști.

În perioada 29 aprilie – 6 mai, hipermarketurile vor deschide între orele 06:30 și 09:00 și vor închide între 21:30 și 23:00, în funcție de locație.

În intervalul 29 aprilie – 3 mai, hipermarketurile vor avea un program extins, cu deschiderea între 06:30 și 09:00 și închiderea între 21:30 și 23:00. Magazinele din Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Sovata și Târgu Secuiesc își vor menține programul normal.

Sâmbătă, 4 mai, majoritatea magazinelor vor funcționa cu un program mai restrâns, începând între 06:30 și 08:00 și terminând între 17:00 și 19:00. Excepții fac magazinele din orașele menționate anterior, care vor avea program normal.

Duminică, 5 mai, toate hipermarketurile Kaufland vor fi închise, cu excepția celor din orașele menționate anterior.

Luni, 6 mai, magazinele vor avea un program redus, începând de la ora 09:00 și încheind între 15:00 și 18:00. Excepții sunt locațiile din orașele menționate anterior, care își vor menține programul normal. De asemenea, magazinul din Promenada Mall Sibiu va fi deschis între 10:00 și 22:00.

Pentru informații exacte despre programul de sărbători al Kaufland, vizitați www.kaufland.ro și alegeți magazinul dorit. Clienții Kaufland România pot opta pentru comandă online cu livrare rapidă la domiciliu prin platformele Glovo și Tazz by eMAG. Aplicațiile Glovo și Tazz by eMAG pentru livrare rapidă la domiciliu sunt disponibile gratuit în AppStore sau Google Play.