Piața forței de muncă în România este deficitară

Simona Bucura Oprescu a menționat că piața forței de muncă în România este deficitară. Ea mai spune că un contract în baza codului muncii este, de fapt, o înțelegere între părți.

Angajații buni vor pleca la un moment dat, spune ea, vor pleca dacă un angajator nu știe să-și respecte sau să-și stabilizeze angajatul.

Pe fond, ministrul Muncii spune că angajatorii trebuie să înțeleagă că trebuie să-și respecte angajații.

Simona Bucura Oprescu a prezentat o strategie referitoare la familiile cu copii, afirmând că este necesar să se stimuleze nevoia României de a revitaliza demografia.

Ea a argumentat că cea mai gravă problemă cu care se confruntă România în prezent este demografia.

„Piața forței de muncă în România este deficitară contractul de munca in baza codului muncii este o intelegere intre parti.

Daca un angajator nu stie sa-si respecte, sa-si stabilizeze angajatul, fie ca discutam despre institutii bancare sau alte domenii, la un moment dat angajatii buni vor pleca si atunci aici este foarte important ca angajatorii sa inteleaga ca trebuie sa isi respecte angajatii de asa maniera incat prin nivelul competentelor acestora si institutia unde lucreaza sa aiba rezultate mai bune.

Aici, interventia noastra poate fi pana la un punct. Am venit cu o strategie care ține de familiile cu copii și este nevoie să stimulăm nevoia României de a renaște cumva. După părerea mea, cea mai gravă problemă pe care o are România astăzi este demografia”, a spus Simona Bucura Oprescu.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii
Simona Bucura-Oprescu / SURSA FOTO: Facebook

Sporul natural este negativ

Ministrul a menționat că în România există o tendință de spor natural negativ, ceea ce înseamnă că numărul deceselor este mai mare decât cel al nașterilor.

Din acest motiv, statul român este obligat să propună măsuri menite să motiveze mai multe tinere familii să decidă să aibă copii.

Ministrul Muncii s-a arătat încântată de includerea a două măsuri în noua lege a pensiilor.

„Murim mai mulți decât ne naștem, avem spor natural negativ, iar din acest motiv și noi statul român suntem obligați să venim cu măsuri care să motiveze mai mult tinerele familii să aibă copii.

Eu mă bucur că noua lege a pensiilor a venit cu cele două măsuri”, spune ministrul.

Simona Bucura Oprescu
Simona Bucura-Oprescu / SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Concediul de creștere a copilului, stagiu contributiv

Referitor la concediul de creștere a copilului, ministrul a explicat că acesta este considerat un stagiu contributiv. El este echivalent cu timpul petrecut la locul de muncă.

În ceea ce privește sumele alocate mamelor care deja au un copil și urmează să aibă al doilea, Simona Bucura Oprescu a subliniat că indemnizația acordată este proporțională.

„Concediul de creștere copil este stagiu contributiv. Deci este ca și când ai fi stat la serviciu.

Ce fac celelalte mame care au deja un copil și urmează al doilea, 3.400 de lei? Indemnizația este un procent și se acordă pentru fiecare copil.

România este una dintre tarile care acorda avem cea mai lunga perioada din Uniunea Europeana”, mai spune aceasta.

România se află printre țările care oferă cea mai lungă perioadă de concediu parental din Uniunea Europeană, respectiv:

  • doi ani pentru copiii obișnuiți
  • și trei ani pentru cei cu nevoi speciale

OCDE spune că această perioadă este considerată prea lungă și ar trebui să fie redusă.

Cu toate acestea, guvernul a fost ferm în acest sens, explicând că este vorba despre o politică de stat importantă, corelată cu alte politici, și că reprezintă o opțiune pentru mame.

Ea a adus în discuție stimulentul de inserție. Acesta permite mamelor să aleagă să se întoarcă la serviciu.

„Pentru copii doi ani, trei ani pentru copiii cu nevoi speciale. Inclusiv la ultima misiune a celor de la OCDE ni s-a spus că această perioadă este mult prea lungă și că ar trebui scurtată. Aici, guvernul a fost foarte ferm.

Colegii noștri de la Ministerul Muncii au fost la discuții, le-am explicat că este o politica a statului roman, o politica corelata cu celelalte politici, foarte importanta pentru România si este o optiune pentru mame.

Sau avem stimulentul de insertie, datorita caruia mamele pot alege sa se intoarca la serviciu”, a spus ministrul.