Veşti proaste de la specialiştii ANM!

Frig, ploi şi vânt puternic în majoritatea ţării

Românii vor avea parte, astăzi, de o vreme în general rece şi închisă. În multe zone din ţară, precum Banat, Oltenia, Dobrogea şi la munte, va ploua, iar vântul va prinde viteză, în special în zona de sud-vest a ţării, transmit meteorologii ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie).

Temperaturile vor urca până la cel mult 19 grade Celsius în zona Crişanei şi 11 grade în depresiuni şi în Bucovina.

Prognoza meteo ANM! Vremea proastă pune stăpânire pe România. Vin frigul şi ploile

În zona Dobrogei şi în Bărăgan, vom avea parte de o atmosferă închisă şi foarte rece pentru această perioadă din an. Sunt aşteptate ploi, vântul va avea intensificări, iar mercurul din termometre se va opri în jurul a 13-14 grade Celsius.

În nordul Munteniei şi în zona de sud a Moldovei, vremea va fi tot mohorâtă. Va ploua în special în zonele mai înalte, vântul va sufla cu viteze de până la 55 de km/h, iar temperaturile vor fi mai scăzute decât media perioadei, potrivit stirileprotv.ro.

Vremea va fi frumoasă în jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina, însă deosebit de rece pentru prima săptămână din octombrie.  Locuitorii din aceste zone se vor bucura de soare, însă temperaturile nu vor trece de 14 grade Celsius.

În schimb, temperaturile sunt mai apropiate de normalul perioadei în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Vor fi şi perioade însorite, iar vântul va avea intensificări, atingând viteze de până la 45-55 de km/h.

Prognoza meteo ANM! Vremea proastă pune stăpânire pe România. Vin frigul şi ploile

În zona de vest a ţării vor fi înnorări persistente, iar în Banat va ploua local, cu vânt de peste 60 km/h. În Crișana va fi astăzi cel mai cald din ţară, temperaturile urcând până la 19 grade Celsius.

În Transilvania, soarele se arată trecător, iar în depresiuni va fi foarte frig. Se vor înregistra ploi în special în vestul provinciei şi la munte, iar pe crestele Meridionalilor o să cadă lapoviţă. Vântul are intensificări în sudul provinciei, iar temperaturile urcă până la 16 grade Celsius în zona Alba-Iulia.

Va fi vreme urâtă în Oltenia, cu înnorări, ploi, temperaturi scăzute şi un vânt intens care va amplifica senzaţia de frig. La munte, rafalele vor depăşi 90 de km/h, iar în sudul judeţului Caraş-Severin vor fi intensificări de peste 100 de km/h.

În zona de sud a României, cerul rămâne acoperit, vântul va bate puternic şi sunt posibile şi câteva ploi. Temperaturile vor fi foarte scăzute pentru această perioadă: între 13 grade Celsius în zonele de deal şi 16 grade în Lunca Dunării.

Cât despre Bucureşti, va fi o vreme rece şi închisă, mercurul din termometre urmând să urce doar până la 15-16 grade Celsius. Sunt condiţii de ploaie reduse, însă vântul va sufla cu putere în a doua parte a zilei, cu viteze de până la 45-50 km/h, amplificând senzaţia de frig. La noaptea va ploua, iar temperaturile vor coborî până la 6 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM! Vremea proastă pune stăpânire pe România. Vin frigul şi ploile