Prognoza meteo ANM. Temperaturi halucinante în luna martie! Cum va fi vremea în România

Potrivit prognozei emisă de Administraţia Naţională de Meteoologie (ANM), vineri, în regiunile din nord şi nord-vest, dar şi în extremitatea de vest a ţării, temperaturile vor marca o scădere faţă de zilele precedente. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse.

În restul țării însă, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară şi la începutul nopţii când vor fi averse -posibil însoţite şi de descărcări electrice- local în centru şi în est şi cu totul izolat în rest. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

La munte vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, ziua în nordul Carpaţilor Orientali şi la altitudini mari în Munţii Apuseni, apoi şi în masivele înalte din restul zonei montane. Vântul va avea intensificări temporare la munte, unde rafalele vor depăşi 70-90 km/h, dar local şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 11-12 grade în Maramureş, în Crişana şi în nordul Moldovei şi 22-24 de grade în sudul şi sud-estul ţării.

Prognoza meteo ANM. Temperaturi halucinante în luna martie! Cum va fi vremea în România

Minimele termice, mult mai mici decât în nopţile precedente în vest, centru şi nord, se vor încadra la scara întregii ţări între -1 şi 10 grade. Dimineaţa pe arii restrânse va fi ceaţă. Presiunea atmosferică va mai scădea în prima parte a intervalului, apoi va creşte.

Cum va fi vremea la început de weekend

Sâmbătă, temperaturile vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, ajungând astfel în jurul celor caracteristice datei în vest, nord şi centru şi uşor mai ridicate în restul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în special după orele prânzului în regiunile sudice, unde va creşte probabilitatea apariţiei precipitaţiilor.

Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief şi mixte la munte. Vântul va fi prezent și el, cu viteze mai mari în nord-estul şi sud-estul teritoriului, dar mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime în general între -6 şi 6 grade.

Cum va fi vremea în Capitală

Vineri, vremea va fi în continuare la fel de caldă în Capitală, cu temperaturi în creştere faţă de zilele anterioare. Temperatura maximă se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimă va fi de 6-8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa, în zona preorăşenească, vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va mai scădea în prima parte a intervalului, apoi va creşte.

Sâmbătă însă, temperaturile vor scădea, dar vor rămâne în continuare peste cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea când va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor.

Vântul va deveni moderat, cu precădere în partea a doua a intervalului. Temperatura maximă va fi 14-15 grade, iar cea minimă de 3-5 grade.

Prognoza meteo ANM. Temperaturi halucinante în luna martie! Cum va fi vremea în România