Prognoza meteo este valabilă pentru perioada 9 – 22 martie și se pare că precipitațiile vor fi prezente în aproape toate zonele din țară.

Astfel, în Muntenia, media maximelor termice va fi în creștere de la 12 grade în prima zi, până în jurul a 21 de grade în data de 13 martie, apoi se va răci, iar aceasta va avea variații, în general, între 9 și 13 grade.

Minimele termice vor fi în medie între 2 și 7 grade în prima săptămână și între 0 și 4 grade în cea de a doua.
Precipitațiile vor fi și ele prezente trecător, pe arii mai extinse în primele zile ale intervalului.

În Oltenia, media maximelor termice va fi în creștere de la 10 grade la începutul intervalului de prognoză, până în jurul a 20 de grade în zilele de 12 și 13 martie, apoi se va răci, iar aceasta va avea variații, în general, între 9 și 13 grade. Minimele termice vor fi în medie între 3 și 7 grade în prima săptămână și între 0 și 3 grade în cea de a doua.

În Moldova, media temperaturilor maxime va crește de la 11 grade în primele două zile, până în jurul a 20 de grade în data de 13 martie, apoi va scădea, iar până la finalul intervalului de prognoză va avea valori, în general, între 8 și 11 grade. Minimele termice vor fi, în medie, între 4 și 6 grade în prima săptămână, iar în cea de a doua între -2 și 1 grad.
De asemenea, aproape în fiecare zi vor fi prezente și precipitații, care vor fi trecătoare.

În Dobrogea pe de altă parte, până în data de 14 martie, media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 9 și 15 grade, iar a minimelor între 6 și 10 grade, iar în cea de a doua săptămână, temperaturile maxime se vor situa în medie între 7 și 11 grade, iar minimele între 2 și 4 grade.

De asemenea, în jurul datei de 10-15 martie, va exista o probabilitate mai mare de precipitații.

Cum va fi vremea la munte

La munte, media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 1 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori în zilele de 12 și de 13 martie, iar a minimelor între -6 și 2 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

În Maramureș, primele trei zile de prognoză media maximelor termice va fi în jurul a 10 grade, iar a minimelor de 1…3 grade. În următoarele trei zile media maximelor va crește până spre 18 grade, iar cea a minimelor până la 5…6 grade. Ulterior acestei date se va răci, astfel încât valorile termice maxime vor ajunge să se situeze în medie între 9 și 11 grade, iar media minimelor va fi de -2…0 grade.
Trecător vor fi condiții de precipitații aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse vor fi cele din jurul datei de 13 martie.

În Banat, în primele două zile vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 grade, apoi se va încălzi, iar în 12 și 13 martie va deveni deosebit de caldă și media maximelor termice se va situa în jurul a 20 de grade. În zilele de 14 și 15 martie se va răci din nou, cu aproximativ 8…9 grade. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi variații termice mari, iar media maximelor va fi între 10 și 13 grade. Și aici vor fi prezente precipitațiile

În Crișana, primele trei zile de prognoză valorile maxime de temperatură se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, iar media lor va fi de aproximativ 10 grade.

În următoarele două zile însă, vremea va deveni deosebit de caldă, cu o medie a maximelor termice de 17…19 grade, apoi se va răci, astfel că, în data de 14 martie, media acestora va fi cu 7…8 grade mai mică. În zilele care vor urma, până la finalul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații semnificative.

În ceea ce privește temperaturile minime,a cestea vor avea o evoluție relativ asemănătoare. Între 9 și 11 martie media lor va fi scăzută, între 1 și 3 grade, în jurul datei de 13 martie va crește și va fi între 4 și 8 grade, pentru ca în intervalul 15-22 martie să fie apropiată de pragul de îngheț.

Și în această zonă vor fi condiții de precipitații, pe arii mai extinse în jurul datei de 13 martie.