ANM vine cu vești bune pentru toți românii. Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, miercuri, 16 iunie. Ei anunță că vremea se încălzește în cea mai mare parte a teritoriului. În jumătatea de est a țării și la munte vor fi în continuare perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vom avea averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă, local, de 25…30 l/mp și pe spații mici 40…50 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…80 l/mp. În restul țării cerul va fi varibil, iar înnorări, averse și descărcări electrice vor fi pe suprafețe mici; vântul va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade pe litoral și 31 de grade în Oltenia, iar cele minime între 9 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

Cum va fi vremea în București

În București, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în medie, se vor înregistra cantități de apă, în intervale scurte de timp de 10…15 l/mp, iar prin acumulare posibil de peste 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

La mare, condițiile meteo vor fi neașteptate pentru această perioadă. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 40…50 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua (rafale în general de 55…60 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 23 de grade, iar cele minime vor fi de 16… 17 grade. Temperatura apei mării va fi de 17…19

La munte, în schimb, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și în Carpații Meridionali vor fi însemnate, acestea urmând a depăși local 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.