Prognoza meteo ANM pentru zilele următoare. Vremea se încălzește, dar nu scăpăm de ploi

Vremea se va încãlzi în majoritatea zonelor din România în zilele următoare, însă prognoza meteo va fi în general instabilã. Astfel, se vor semnala averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat grindinã şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade pe litoral şi 28 de grade în Câmpia de Vest.

Prognoza meteo pentru marți

Marți, ANM spune că vremea se va încãlzi în majoritatea regiunilor, dar va fi în general instabilã. În jumãtatea de est a ţãrii şi în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat grindinã şi vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 25…50 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade pe litoral şi 28 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 10 şi 17 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În București, prognoza meteo va fi în general instabilã, iar valorile termice se vor menţine mai scãzute decât cele normale la mijlocul lunii iunie. Cerul va fi temporar noros şi, în special în partea a doua a zilei şi noaptea, vor fi averse, posibil mai însemnate cantitativ şi însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de de 23…24 de grade, iar cea minimã de 14…15 grade, potrivit romaniatv.net.

Prognoza meteo ANM pentru zilele următoare. Vremea se încălzește, dar nu scăpăm de ploi

Vremea de miercuri în România

Miercuri, în regiunile din jumãtatea de est a ţãrii, precum şi în zonele montane valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentã, iar instabilitatea atmosfericã se va menţine accentuatã şi se va manifesta prin averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat grindinã şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 25…50 l/mp. În restul teritoriului vremea va continua sã se încãlzeascã, cerul va fi varibil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 20…21 de grade în Dobrogea şi 31 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime între 9 şi 17 grade.

În Capitală, vremea se va încãlzi uşor, dar va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri, temporar accentuate dupã-amiaza şi noaptea când vor fi averse şi descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã pot fi însemnate. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo  pentru joi în toată România

În jumãtatea de est a ţãrii, vremea va fi în general instabilã şi rãcoroasã; vor fi înnorãri, pe arii extinse vor fi ploi local însemnate cantitativ, iar vântul va avea intensificãri, cu viteze mai mari în zonele montane şi pe litoral. Vor fi condiţii de grindinã. În jumãtatea vesticã, vremea va fi caldã, cu cer variabil şi vânt slab şi moderat, iar averse se vor semnala izolat, cu precãdere la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade pe litoral şi 31…32 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 19 grade.

Joi în București cerul va fi temporar noros şi vor fi ploi de scurtã duratã, în general slabe, mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

Prognoza meteo ANM pentru zilele următoare. Vremea se încălzește, dar nu scăpăm de ploi

Sursa: Wikimedia