Avertizare meteo ANM pentru toată România! Vremea rea continuă să strice vara: Încă trei zile de instabilitate

Ploile torențiale continuă să facă ravagii în România. Meteorologii anunță că toată țara va fi afectată în următoarele zile de instabilitate atmosferică și vom avea parte de furtuni, tunete și fulgere, vânt și chiar grindină.

Meteorologii informează, luni dimineață, că în toată țara vor fi ploi torențiale, iar vremea va fi instabilă până miercuri dimineață. Administrația Națională de Meterorologie a trasmis o informare meteorologică în acest sens.

Anunțul ANM privind vremea

Conform ANM, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp. Informarea meteo vizează întreaga țară și este valabilă de luni, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 10.00.

Prognoza meteo pentru România

Luni, vremea va fi rãcoroasã, chiar rece în nord-estul şi centrul ţãrii, precum şi în zonele montane, unde cerul va fi mai mult noros şi va ploua, mai ales sub formã de averse, trecãtor însoţite de descãrcãri electrice. În restul teritoriului, în special dupã-amiaza şi seara, vor fi înnorãri temporar accentuate şi pe arii mai restrânse averse ce vor avea şi caracter torenţial şi frecvente descãrcãri electrice, cu precãdere în regiunile sudice, scrie româniatv.net.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri, cu o probabilitate mai mare la munte şi în nordul Moldovei, cantitãţile de apã vor depãşi 20…30 l/mp. Izolat vor fi condiţii de grindinã, iar la altitudini de peste 2000 m se pot semnala averse de mãzãriche şi lapoviţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, iar local şi temporar, mai ales ziua, în majoritatea zonelor cu viteze de 40….50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 23 de grade, iar cele minime între 7 şi 15 grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţã.

În București, vremea va fi rãcoroasã şi se va menţine în general instabilã. Temporar înnorãrile vor fi accentuate, iar cu precãdere în a doua parte a zilei şi seara vor fi perioade cu averse şi descãrcãri electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã pot fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, posibil cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperatura maximã va fi de 21…23 grade, iar cea minimã de 10…12 grade.

Prognoza meteo marți

În ziua de marți, vremea se va încãlzi în majoritatea regiunilor, dar va fi în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în nord-estul, estul şi sud-estul ţãrii, pe arii restrânse în centru şi la munte şi doar izolat în rest. Pe alocuri se vor înregistra cantitãţi însemnate de apã, peste 20…30 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, dar local, mai ales în partea a doua a intervalului şi în jumãtatea de est a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 28 de grade, iar cele minime între 9 şi 17 grade. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţã.

În Capitală, vremea se va încãlzi uşor. Cerul va fi temporar noros şi, în special în partea a doua a zilei şi noaptea, vor fi averse, posibil mai însemnate cantitativ şi însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 14…15 grade.

Avertizare meteo ANM pentru toată România! Vremea rea continuă să strice vara: Încă trei zile de instabilitate

Sursă foto: Dreamstime