Ploile au făcut dezastru în țară: A fost prăpădul lumii. Gospodăriile au fost inundate

Ploile au făcut din nou ravagii în Bacău, Argeș și Dâmbovița. Mai multe case au fost inundate, oamenii având nevoie de ajutorul pompierilor pentru a scoate apa din case și curți. Din păcate, culturile au avut și ele de suferit din cauza șuvoaielor și a căderii de grindină.

O ploaie de numai cinci minute, cu grindină cât bobul de mazăre, a făcut ravagii în județul Bacău. Agricultorii vor rămâne și anul acesta fără culturi, având în vedere precipitațiile cu care ne confruntăm. Anul trecut, culturile au fost distruse de secetă. Cantități prea mari de apă cad într-un timp prea scurt și nu fac decât să inunde culturile.

Situație similară în Dâmbovița

Locuitorii din județul Dâmbovița au avut parte de un scenariu asemănător. Gospodăriile au fost inundate, iar grădinile au fost distruse de șuvoaie. Localnicii din Răzvad povestesc că a plouat foarte mult într-un timp foarte scurt. Curțile și grădinile lor sunt sub ape. Pompierii au acționat cu mai multe motopompe, însă misiunea lor a fost extrem de dificilă.

O localnică a declarat, pentru știrileprotv.ro, că ”a fost prăpădul lumii”, în timp ce un alt localnic a spus că ”în 20 de minute a plouat cum n-am mai văzut până acum”.

Situația a fost înrăutățită și de faptul că sunt efectuate lucrările de canalizare în zonă, spun localnicii. Ei spun că nu sunt șanțuri făcute și că după ce muncitorii au făcut canalizarea au lăsat drumul fără șanțuri.

Și în mai multe localități din Argeș a plouat torențial, joi seară. Șuvoaiele au intrat în gospodării, iar localnicii au chemat pompierii pentru a le scoate apa din curți și din case.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Florin Albei