Prognoza meteo ANM până de Crăciun

Luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza pentru perioada 11 – 25 decembrie. În regiunea Banatului, la începutul acestui interval, temperaturile diurne vor înregistra o creștere, atingând medii în jurul a 8 grade Celsius, cu o maximă de 10 grade Celsius în ziua de 12 decembrie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, determinând scăderea maximelor până la medii de 3…4 grade Celsius în zilele de 16 și 17 decembrie.

După data de 17 decembrie, temperaturile diurne vor înregistra o ușoară creștere, situându-se în intervalul 18-20 decembrie în jurul a 6 grade Celsius, în medie. Apoi, acestea vor scădea treptat până la aproximativ 4 grade Celsius până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, în prima săptămână vor fi variații semnificative, cu medii cuprinse între -2 și 5 grade Celsius în intervalul 11 – 18 decembrie. Cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în nopțile de 16 și 17 decembrie, iar cea mai înaltă valoare în noaptea de 14 decembrie. În ultima săptămână de prognoză, vremea se va răci treptat, cu minime ce vor coborî în jurul a -2 grade Celsius în medie, în data de 24 decembrie, pornind de la 1 grad Celsius în noaptea de 19 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 11 – 15 decembrie.

În Crișana, temperatura va ajunge și la – 3 grade

În Crișana, temperaturile diurne vor cunoaște o creștere de la medii în jurul a 6 grade Celsius în prima zi a intervalului la aproximativ 8 grade Celsius în zilele de 12 și 13 decembrie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire. Maximele vor scădea până la medii în jurul a 3 grade Celsius în zilele de 16 și 17 decembrie. După data de 17 decembrie, valorile diurne vor înregistra o ușoară creștere, situându-se în intervalul 18-20 decembrie în jurul a 5 grade Celsius, în medie. Apoi, acestea vor scădea treptat până la aproximativ 2 grade Celsius până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, în prima săptămână vor fi variații semnificative, cu medii cuprinse între -3 și 5 grade Celsius în intervalul 11 – 18 decembrie. Cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în nopțile de 16 și 17 decembrie, iar cea mai înaltă valoare în noaptea de 14 decembrie. În ultima săptămână de prognoză, vremea se va răci treptat, cu minime ce vor coborî în jurul a -3 grade Celsius în medie, în data de 24 decembrie, pornind de la 0 grade Celsius în noaptea de 19 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mare în perioada 11 – 15 decembrie și în 18 decembrie.

 În Transilvania, va ninge între 12 și 16 decembrie

În regiunea Transilvania, la începutul intervalului, temperaturile diurne vor înregistra o creștere de la medii în jurul a 4 grade Celsius, ajungând la aproximativ 7 grade Celsius în ziua de 12 decembrie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, determinând scăderea maximelor până la medii de 1…2 grade Celsius în zilele de 16 și 17 decembrie. După data de 17 decembrie, valorile diurne vor cunoaște o ușoară creștere, situându-se în intervalul 18-20 decembrie în jurul a 4 grade Celsius, în medie. Apoi, acestea vor scădea treptat până la aproximativ 1 grad Celsius până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește treptat, pornind de la medii în jurul a -2 grade Celsius în prima noapte a intervalului și ajungând la 3…4 grade Celsius în noaptea de 14 decembrie. Ulterior, acestea vor coborî până la -5 grade Celsius în noaptea de 17 decembrie. După noaptea de 17 decembrie, variațiile nu vor fi semnificative, astfel că în intervalul 18 – 24 decembrie, mediile vor fi cuprinse între -4 și -2 grade Celsius, cele mai scăzute valori înregistrându-se la sfârșitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -16 decembrie, apoi în zilele de 18 și 19 decembrie.

În Maramureș, va ninge

În regiunea Maramureș, la începutul intervalului, temperaturile diurne vor cunoaște o creștere de la medii în jurul a 4 grade Celsius, atingând aproximativ 6 grade Celsius, o valoare de interes în intervalul 12-14 decembrie. Ulterior, începând cu ziua de 14 decembrie, vremea va intra într-un proces de răcire, determinând scăderea maximelor până la medii de 2 grade Celsius în zilele de 16 și 17 decembrie. După data de 17 decembrie, valorile diurne vor înregistra o ușoară creștere, situându-se în intervalul 18-20 decembrie în jurul a 4 grade Celsius, în medie. Apoi, acestea vor scădea treptat până la aproximativ 2 grade Celsius până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor cunoaște o creștere treptată, pornind de la medii în jurul a 0 grade Celsius în prima noapte a intervalului și ajungând la 3…4 grade Celsius în noaptea de 14 decembrie. Ulterior, acestea vor coborî până spre -4…-3 grade Celsius în nopțile de 16 și 17 decembrie. După noaptea de 17 decembrie, variațiile nu vor fi semnificative, astfel că în intervalul 18 – 24 decembrie, mediile vor fi cuprinse între -4 și -1 grad Celsius, cele mai scăzute valori înregistrându-se la sfârșitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -15 decembrie, apoi în 18 -24 decembrie.

Spre Crăciun, va fi rece în Moldova

În regiunea Moldova, prima săptămână a prognozei va fi marcată de variații semnificative ale temperaturilor maxime de la o zi la alta, acestea plasându-se între 2 și 7 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori înregistrate în zilele de 12, 14 și 18 decembrie. În cea de-a doua săptămână, se prevede o tendință de scădere treptată a valorilor maxime, coborând de la medii în jurul a 6 grade Celsius în zilele de 19 și 20 decembrie până la aproximativ 2 grade Celsius în ultima zi a intervalului de prognoză.

În privința regimului nocturn, minimele vor cunoaște o creștere graduală, pornind de la medii de -4…-3 grade Celsius la începutul intervalului și ajungând la 1…2 grade Celsius în nopțile de 14 și 15 decembrie. Ulterior, acestea vor coborî până spre -3…-2 grade Celsius în nopțile de 16 și 17 decembrie. După noaptea de 17 decembrie, variațiile nu vor fi semnificative, astfel că în intervalul 18 – 24 decembrie, mediile vor fi cuprinse între -3 și 0 grade Celsius, cele mai scăzute valori înregistrându-se la sfârșitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în zilele de 14 și 15 decembrie, apoi în 18 decembrie.

La mare, va fi mai călduț

În regiunea Dobrogea, temperaturile diurne vor înregistra o creștere de la medii în jurul a 6 grade Celsius în prima zi a intervalului de prognoză până la aproximativ 12 grade Celsius în data de 14 decembrie. Ulterior, se așteaptă o răcire semnificativă, cu maximele coborând spre 4…5 grade Celsius în zilele de 16 și 17 decembrie. După data de 17 decembrie, temperaturile maxime vor înregistra o creștere până la aproximativ 8 grade Celsius în ziua de 20 decembrie, urmând apoi să scadă treptat până la medii în jurul a 5 grade Celsius până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În privința regimului nocturn, minimele vor cunoaște o creștere de la medii de 0…2 grade Celsius în primele nopți ale intervalului până la 7 grade Celsius în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -2 grade Celsius în noaptea de 17 decembrie. După noaptea de 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că în intervalul 18 – 24 decembrie, mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între 0 și 2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în ziua de 15 decembrie.

Vor fi și 8 grade în Muntenia

În  Muntenia, temperaturile diurne vor înregistra o creștere de la medii în jurul a 6 grade Celsius în prima zi a intervalului de prognoză până la aproximativ 10 grade Celsius în perioada 12-14 decembrie. Ulterior, se prognozează o răcire semnificativă, cu maximele coborând spre 4…5 grade Celsius în zilele de 16 și 17 decembrie. După data de 17 decembrie, temperaturile maxime vor înregistra o creștere până la aproximativ 8 grade Celsius, o valoare de interes pentru perioada 18-20 decembrie, urmând apoi să scadă treptat până la medii în jurul a 4 grade Celsius până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor cunoaște o creștere de la medii de -3…-2 grade Celsius în noaptea de 11 decembrie până la 3…4 grade Celsius în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -4 grade Celsius în noaptea de 17 decembrie. După noaptea de 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că în intervalul 18 – 24 decembrie, mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -2 și 0 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 14 -16 decembrie.

În Oltenia, temperatura scade spre Crăciun

Temperaturile diurne vor înregistra o creștere, în Oltenia. De la medii în jurul a 6 grade Celsius în prima zi a intervalului până la aproximativ 11 grade Celsius în ziua de 12 decembrie. Ulterior, se vor înregistra alternanțe notabile de la o zi la alta, iar în perioada 13-17 decembrie, maximele vor fi cuprinse între 4 și 8 grade Celsius, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în zilele de 16 și 17 decembrie. După data de 17 decembrie, temperaturile maxime vor crește până spre 8 grade Celsius, o valoare de interes pentru zilele de 18 și 19 decembrie, urmând apoi să scadă treptat spre medii în jurul a 5 grade Celsius până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În privința regimului nocturn, minimele vor cunoaște o creștere de la medii de -2…-1 grade Celsius în noaptea de 11 decembrie până la 2…3 grade Celsius în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -3 grade Celsius în noaptea de 17 decembrie. După noaptea de 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că în intervalul 18 – 24 decembrie, mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -2 și 0 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 14 -16 decembrie.

La munte, probabilitatea de ninsoare este mare

La munte, în prima săptămână de prognoză, se anticipează că mediile maximelor vor fi cuprinse între -4 și 2 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori înregistrate în zilele de 15 și 16 decembrie. În a doua săptămână de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, iar maximele vor oscila între -2 și 1 grad Celsius.

În privința regimului nocturn, minimele vor cunoaște o creștere de la medii în jurul a -6 grade Celsius în noaptea de 11 decembrie la aproximativ -1 grad Celsius în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -9…-8 grade Celsius în nopțile de 16 și 17 decembrie. După noaptea de 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că în intervalul 18 – 24 decembrie, mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -8 și -6 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -19 decembrie, iar ulterior va crește spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.