Vremea azi, 10 decembrie 2023

Vremea duminică. Soarele va apărea intermitent, însă spre seară și în timpul nopții, vor fi precipitații slabe în formă de ploaie în Banat și Crișana, ninsori în Maramureș, iar în Transilvania și în nord-vestul Olteniei se așteaptă lapoviță.

Temperaturile maxime vor varia de la minus 2 grade în zona Moldovei până la 7…8 grade pe litoral și în regiunea Transilvaniei.

În regiunile Dobrogei și Bărăganului, observăm o atmosferă închisă, cu prezența ceții și a burniței în anumite zone. Temperaturile vor crește ușor, iar pe litoral se vor înregistra între 7 și 8 grade Celsius.

În zonele mai înalte, în sudul Moldovei și în nordul Munteniei, se vor întâlni cerul învăluit de nori densi, ceață și posibilitate de polei. La amiază, temperaturile nu vor depăși 2 grade Celsius.

Cum va fi vremea în Moldova și Transilvania

În nordul Moldovei și în regiunea Bucovina se anunță o zi predominant înnorată, cu condiții de ceață și burniță în dimineața de acum. Temperaturile rămân modeste pentru această perioadă. Se așteaptă temperaturi de minus 2 grade în Bacău și până la maxim 2 grade la Iași.

În contrapartidă, în nordul Transilvaniei și în zona Maramureșului, vom observa intermitent apariția soarelui printre nori, după ce ceața de dimineață se va risipi. În cursul serii și în timpul nopții, sunt prognozate ninsori în Maramureș, iar în restul zonelor va fi lapoviță. Temperaturile maxime, ceva mai ridicate față de ziua precedentă, se vor opri la 6 grade Celsius.

În vestul țării, se așteaptă ploi începând din a doua parte a zilei, cu precădere în regiunile Banat și Crișana, iar la munte vor avea loc ninsori. Vântul va deveni mai puternic, iar temperaturile la amiază vor atinge până la 7 grade Celsius.

În Transilvania, condițiile meteo vor fi destul de plăcute, cu puțină ceață dimineața și soare însoțit de nori mai târziu. Temperaturile vor crește ușor, ajungând la 7 grade Celsius în Brașov.

În sud-vestul țării se prevăd înnorări, împreună cu condiții de ceață și burniță, în special dimineața, iar către seară, în nord-vestul Olteniei, vor fi precipitații mixte pe arii restrânse. Temperaturile maxime, puțin mai ridicate decât cele de sâmbătă, vor atinge 6 grade Celsius.

În sudul țării va fi predominant înnorat, cu burniță, iar dimineața va aduce ceață și posibile condiții de polei. După prânz, temperaturile vor urca la 6 grade Celsius în zonele deluroase din Muntenia.

Prognoza meteo pentru București

În București, duminică se anunță încă o zi cu cer predominant noros, vântul va sufla ușor și temperaturile vor avea o ușoară creștere. După prânz, se prognozează în jur de 3 grade Celsius. În timpul nopții se prevăd condiții de ceață, iar spre dimineață temperatura va coborî până la zero grade Celsius.

Vremea la munte

La munte, prognoza indică o vreme relativ plăcută, cu prezența soarelui, dar și cu unele înnorări către seară, când se va înregistra o ninsoare slabă, în special în zona Carpaților Occidentali. În văi și în depresiuni, în special dimineața și noaptea, se vor observa condiții de ceață, iar temperaturile vor fi asemănătoare celor din ziua de sâmbătă.