Prognoza meteo ANM. Canicula se instalează în România

Până la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, devenind caniculară, iar disconfortul termic se va accentua. Temperaturile maxime vor crește de la 31 de grade în prima zi până în jurul a 37 de grade în ultimele zile, iar temperaturile minime vor crește de la 15 grade la 19-21 de grade.

Pe 23 și 24 iunie, vremea se va răci, temperaturile scăzând cu aproximativ 4 grade pentru minime și 7-8 grade pentru maxime. În zilele următoare, nu vor mai fi variații termice semnificative în ceea ce privește media minimelor, însă maximele vor fi în ușoară creștere. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi, începând cu 23 iunie.

Vremea în Crișana

Până sâmbătă, 22 iunie, vremea se va încălzi, iar disconfortul termic se va accentua treptat, canicula instalându-se în ultimele zile. Media temperaturilor maxime va crește de la 29 de grade în prima zi până la 36 de grade în ultimele zile, iar a minimelor de la 15 grade la 18-20 de grade. Pe 23 și 24 iunie, vremea se va răcori, cu temperaturi scăzând cu 3-4 grade pentru minime și 6-7 grade pentru maxime. În zilele următoare, minimele termice vor rămâne constante, iar maximele vor crește ușor. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi, începând cu 22 iunie.

Vremea în Transilvania

Vremea se va încălzi și disconfortul termic se va accentua treptat până spre sfârșitul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va crește de la 28 de grade în prima zi până în jurul a 34 de grade în ultimele trei zile, iar a minimelor de la 13 grade la 15-17 grade. Pe 23 și 24 iunie, temperaturile vor scădea cu 3-4 grade pentru minime și 6-7 grade pentru maxime. În zilele următoare, minimele termice vor rămâne constante, iar maximele vor avea un ușor trend de creștere. Probabilitatea de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în intervalul 23-28 iunie.

Vremea în Maramureș

Până spre finalul primei săptămâni, valorile de temperatură vor fi în creștere și disconfortul termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va crește de la 27 de grade în prima zi până în jurul a 33 de grade în ultimele trei-patru zile, iar a minimelor de la 14 grade la 16-18 grade. Pe 23 și 24 iunie, temperaturile vor scădea cu 3-4 grade pentru minime și 6-7 grade pentru maxime. În zilele următoare, minimele termice vor rămâne constante, iar maximele vor avea un ușor trend de creștere. Probabilitatea de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată la finalul primei săptămâni și în primele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Vremea în Moldova

Vremea se va încălzi și disconfortul termic se va accentua treptat, în special în jumătatea sudică a regiunii, până spre sfârșitul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va crește de la 29 de grade în prima zi până la 33-34 de grade în ultimele trei zile, iar a minimelor de la 14 grade la 17-19 grade. Pe 23 și 24 iunie, temperaturile vor scădea cu aproximativ 4 grade pentru minime și 5-6 grade pentru maxime. În zilele următoare, minimele termice vor rămâne constante, iar maximele vor avea un ușor trend de creștere. Probabilitatea de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în intervalul 23-28 iunie.

Vremea în Dobrogea

Vremea va fi caldă, în special în prima săptămână, când disconfortul termic va fi ridicat. Media temperaturilor în regiune va varia, în general, între 29 și 32 de grade pentru maxime și între 17 și 20 de grade pentru minime. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare în primele zile ale intervalului și mai ales în a doua săptămână.

Vremea în Muntenia

Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, devenind caniculară pe arii tot mai extinse, iar disconfortul termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va crește de la 33 de grade în prima zi până în jurul a 37 de grade în ultimele trei zile, iar a minimelor de la 15-16 grade la 19-21 de grade. În intervalul 23-25 iunie, temperaturile vor scădea cu 4-5 grade pentru minime și 6-7 grade pentru maxime. În zilele următoare, nu vor mai fi variații termice semnificative în ceea ce privește media minimelor, dar maximele vor crește ușor. Vor fi intervale de instabilitate atmosferică, pe alocuri în prima săptămână și mai extinse în a doua.

Vremea în Oltenia

Până în 22 iunie, vremea va deveni extrem de caldă, cu caniculă pe arii tot mai extinse și disconfort termic accentuat. Media temperaturilor maxime va crește de la 33 de grade în prima zi până la 37-38 de grade în ultimele trei zile, iar a minimelor de la 15-16 grade la 19-21 de grade. În intervalul 23-25 iunie, temperaturile vor scădea cu 4-5 grade pentru minime și aproximativ 6-7 grade pentru maxime. În zilele următoare, nu vor fi variații semnificative în ceea ce privește media minimelor, dar maximele vor crește ușor. Probabilitatea de instabilitate atmosferică va fi mai mare în a doua săptămână.

Vremea la munte

Vremea va fi într-un proces de încălzire, iar disconfortul termic va crește până spre finalul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va crește de la 19 grade în prima zi până la 24-25 de grade în ultimele trei zile, iar a minimelor de la 9-10 grade la 14-16 grade. Pe 23 și 24 iunie, temperaturile vor scădea cu 4-5 grade pentru minime și aproximativ 6-7 grade pentru maxime. În zilele următoare, temperaturile nu vor avea variații importante. Vor fi intervale cu instabilitate atmosferică pe alocuri în prima săptămână și mai extinse în a doua.