Un val de aer tropical se va extinde din nou asupra României, aducând temperaturi sufocante. Acest fenomen meteorologic intens este anunțat de ANM. Meteorologii preconizează că începând de luni vor fi înregistrate peste 35 de grade Celsius în diverse regiuni ale țării.

Această perioadă de caniculă va determina o creștere semnificativă a disconfortului termic, conform specialiștilor în meteorologie.

Masă de aer tropical asupra României

Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că o masă de aer tropical se va extinde și intensifica în zona României. Ea a spus că acest lucru va duce la creșterea continuă a temperaturilor.

Conform ANM, vremea se va schimba radical. Deja de astăzi deja se înregistrează valori termice mai ridicate decât ieri. Sunt maxime între 22-23 de grade în nord și 28-29 de grade. Izolat, se înregistrează chiar 30 de grade în sudul țării.

„Mâine se prognozează temperaturi mai calde. Ele vor atinge 30-33 de grade. Acest lucru se va petrece în special în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea continentală. De luni începând, temperaturile vor depăși pragul de 35 de grade, instaurându-se canicula și disconfortul termic în creștere.

O masă de aer tropical se extinde și se va intensifica din nou în zona țării noastre și vom avea temperaturi din ce in ce mai ridicate. Încă de azi vom vorbi despre temperaturi mai ridicate decât ieri, astfel încât la nivel național vom avea maxime de la 22-23 de grade, la 28-29 de grade, izolat chiar 30 de grade în partea de sud a teritoriului.

Mâine ceva mai cald de atât, adică maxime de 30-33 grade, mai multe decât azi în Banat, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, iar de luni chiar vom vorbi despre temperaturi de 35 și peste 35 grade. În consecință vom avea din nou caniculă și disconfort termic din ce în ce mai ridicat”, a spus reprezentantul ANM.

Vremea se încălzește săptămâna viitoare

Canicula
SURSA FOTO: Dreamstime

Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că în București se așteaptă astăzi o maximă de 28-29 grade Celsius. De mâine, temperaturile vor crește puțin mai mult. Vremea va deveni călduroasă. Temperaturile maxime se vor afla probabil în jur de 31-32 grade Celsius.

„În săptămâna viitoare, și în București se vor înregistra temperaturi ridicate și disconfort termic în creștere. Azi ne așteptăm la o maximă în București de 28-29 grade, mâine mai ridicată de atât.

Vremea va deveni călduroasă, temperatura maximă va atinge probabil 31-32 grade, iar săptămâna viitoare și în Capitală la fel, vom avea temperaturi ridicate și disconfort termic din ce în ce mai accentuat”, a comentat Alina Șerban la Digi24.

Prognoza meteo până pe 15 iulie

Prognoza meteo pentru perioada 17 iunie – 15 iulie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), arată că în săptămâna 17 – 24 iunie temperaturile vor fi peste medie în întreaga țară, cu abateri pozitive accentuate în sud. Va exista un deficit de ploi, în special în zonele montane.

În săptămâna 24 iunie – 1 iulie, temperaturile vor fi ușor mai ridicate în sud și apropiate de normal în restul țării. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de mediile normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Începând cu săptămâna 1-8 iulie, temperatura va fi ușor mai ridicată în sud și apropiată de normal în restul țării. Vor fi ploi frecvente în întreaga României în această perioadă specifică.

În perioada 8-15 iulie, temperaturile medii vor fi ușor peste valorile normale în sud și apropiate de normal în restul țării. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normale, acoperind cea mai mare parte a teritoriului.