Vreme foarte caldă în România

Vreme foarte caldă în România! În Dobrogea și Bărăgan, atmosfera este predominant însorită. Căldura se intensifică, iar în Bărăgan temperaturile se apropie de pragul caniculei, ceea ce va duce la creșterea stresului termic.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, urmează o zi călduroasă, cu cer însorit, iar spre seară există posibilitatea unei ploi de scurtă durată.

În nordul Moldovei și în Bucovina, temperaturile vor crește ușor până la 31 de grade. Vor fi intervale însorite, dar și câteva averse, mai ales în regiunile montane.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, dimineața este liniștită, dar instabilitatea va crește mai târziu. Vor apărea ploi însoțite de tunete, iar temperaturile, mai ridicate decât ieri, vor ajunge până la 28 de grade la Satu Mare.

În ținuturile vestice, se va mai încălzi puțin, iar după prânz vremea se va menține însorită. La Timișoara se vor înregistra 31 de grade.

În Transilvania, vremea este predominant frumoasă, cu posibile ploi izolate de scurtă durată. Temperaturile continuă să crească și vor ajunge la 30 de grade la Alba Iulia.

În Oltenia, ne așteaptă încă o zi cu soare, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât sâmbătă. Maximele vor atinge 35 de grade la umbră, iar disconfortul termic va fi resimțit, notează ANM.

În ținuturile sudice avem vreme frumoasă și se mai încălzește, cu temperaturi care vor atinge pragul caniculei la Alexandria.

caniculă_vreme
Revine canicula! / SURSA FOTO: Dreamstime

Stresul termic va crește în Capitală

În București, ziua este însorită cu câțiva nori și temperaturi foarte ridicate. Maxima va atinge 34 de grade, iar stresul termic va fi accentuat. Noaptea se va menține cerul senin, iar temperatura minimă va coborî până la 19 grade.

La munte, va ploua în a doua parte a zilei

La munte, vremea va fi frumoasă dimineața, însă mai târziu se va înnora, vor apărea ploi locale însoțite de tunete, fulgere și vânt intens.

Cantitățile de apă vor depăși izolat 20 de litri pe metru pătrat.

Stresul termic va crește și la mare

La mare, vremea rămâne însorită, dar temperaturile cresc și stresul termic va crește. Vântul suflă plăcut, iar în stațiuni temperaturile ajung până la 31 de grade.

Temperatura apei mării nu va depăși 22 de grade.