Prognoza meteo ANM. Cum arată vremea în România în prima zi de weekend?

Prognoza meteo de la ANM pentru sâmbătă, 15 iunie. Încet-încet, ploile lasă din nou locul vremii frumoase şi chiar călduroase, pe alocuri.

Astăzi, pe 15 iunie, soarele domnește pe cer și temperaturile continuă să crească. Vor fi câteva ploi rapide în zonele montane, în sud și în estul țării, iar vântul va sufla mai puternic în est și sud-est.

Temperaturile vor varia între 22 de grade în Bucovina și 30…31 de grade în Muntenia.

Începem cu Dobrogea și Bărăganul, unde ziua va fi predominant însorită, însoțită de vânt moderat. După-amiaza, vor apărea nori izolați și se vor înregistra averse scurte. Temperaturile vor atinge aproximativ 28 de grade, mai ridicate decât în ziua precedentă.

În Moldova de sud și în nordul Munteniei, vremea va rămâne frumoasă, cu vânturi de până la 55 km/h. După-amiaza, pe porțiuni restrânse, sunt posibile ploi ușoare. Temperaturile vor urca până la 27…28 de grade.

Prognoza pentru Transilvania, Banat şi Oltenia

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 15 iunie. În jumătatea nordică a țării, condițiile vor fi favorabile, cu șanse minore de ploi trecătoare după prânz în unele zone. Vântul va fi mai agitat, iar temperaturile vor atinge aproximativ 26 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, norii apar sporadic, iar peste noapte se deschide complet cerul. Vântul este liniștit, iar temperaturile vor fi în jur de 25 de grade Celsius.

În vestul țării, inclusiv în Banat, se înregistrează o încălzire, ajungându-se la 27 de grade Celsius. Ziua va fi predominant însorită, fără ploi, iar vântul va sufla plăcut, transmit meteorologii ANM.

În Transilvania, dimineața este răcoroasă în depresiuni. Soarele va încălzi rapid atmosfera, iar după prânz temperaturile vor atinge 26 de grade Celsius în vestul provinciei, în jurul localității Alba Iulia. Doar în zonele montane este posibil să apară câțiva nori de ploaie.

În Oltenia, se anunță o zi superbă cu soare și câțiva nori inofensivi, iar vântul va fi ușor. Temperaturile vor crește față de ziua anterioară, ajungând în jur de 29, poate chiar 30 de grade Celsius după prânz.

vremea, meteo, ANM, prognoza meteo, soare
SURSA FOTO: Pexels

În sudul țării, în general, vremea va fi bună, cu toate că în a doua parte a zilei sunt posibile câteva înnorări și averse izolate. Temperaturile maxime vor atinge și aici valori de 29…30 de grade Celsius, mai mari decât cele de vineri.

Vreme frumoasă pentru cine se află pe litoral. Furtuna din Bucureşti va fi complet uitată astăzi

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 15 iunie. Vremea va fi frumoasă astăzi şi în Capitală. Bucureștenii se vor bucura de un cer predominant senin. Temperaturile cresc în comparație cu ziua de vineri, ajungând la 30 de grade Celsius. După prânz, norii își fac apariția treptat, dar șansele de ploaie sunt foarte scăzute. Spre noapte, temperatura va scădea până la 16 grade Celsius.

Și la munte se înregistrează o încălzire. Ziua este însoțită de soare, însă spre după-amiază și seară se vor aduna norii și vor apărea averse pe arii restrânse, însoțite uneori de fulgere. Vântul va avea unele intensificări în timpul ploilor.

Şi pe litoralul Mării Negre avem vreme frumoasă. Soarele va străluci pe parcursul celei mai mari părți a zilei, dar vântul va agita atmosfera. Temperaturile vor fi mai ridicate față de ziua precedentă, ajungând la 27 de grade Celsius în aer și la 19…20 de grade Celsius în apa mării.