Temperaturi crescute în cea mai mare parte a țării

Vremea va fi în general caldă, cu temperaturi mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului, dar cu o abatere termică mică, în regiunile sudice și sud-estice ale României, potrivit ANM.

În zone extinse din Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Maramureș, Dobrogea, Moldova, Crișana și la munte, vremea va continua să fie caracterizată de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu ploi de scurtă durată și, local, torențiale, mai ales în a doua parte a zilei.

Vântul va fi slab până la moderat.

Vremea în Banat și Maramureș

În primele două zile, în Banat se va simți căldura cu temperaturi maxime medii în jur de 30…32 de grade Celsius. Apoi, vremea va începe să se răcorească treptat, astfel încât în jurul datei de 14 iunie media valorilor diurne va fi în jur de 24…26 de grade Celsius.

Începând cu 15 iunie, temperaturile maxime vor începe să crească din nou, de la o medie de 28 de grade Celsius, atingând 33…34 de grade Celsius în intervalul 19-21 iunie, după care este posibil să scadă din nou.

Temperaturile minime vor varia între 14 și 18 grade Celsius, cu minime mai scăzute de 12…13 grade Celsius în nopțile de 15 și 16 iunie.

În Maramureș, temperaturile diurne vor scădea, pornind de la o medie de 27 de grade Celsius pe 10 iunie și ajungând la medii de 22 de grade Celsius pe 14 iunie.

Ulterior, vremea va începe să se încălzească treptat, astfel că în cea de-a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime medii în jurul a 30 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor oscila între 14 și 16 grade Celsius, cu valori mai scăzute de aproximativ 11…12 grade Celsius în nopțile de 15 și 16 iunie.

Vremea pe litoral și în București

Conform meteorologilor, pe litoral se vor înregistra temperaturi obișnuite pentru această perioadă a anului, cu maxime cuprinse între 25 și 29 de grade Celsius și minime între 8 și 19 grade Celsius. Cerul va fi predominant noros, cu mari șanse de ploaie.

vacanta, mare, litoral, turisti
SURSA FOTO: Pexels

Temperatura apei mării va fi în jur de 22 de grade Celsius.

În București, cerul va fi predominant noros, iar vântul va sufla cu o viteză medie de 15 km/h.

Temperatura maximă va ajunge la 24 de grade Celsius, iar minima va fi de 15 grade Celsius. Există probabilitatea de ploi, însoțite de descărcări electrice.