Prognoza ANM pentru astăzi, 10 septembrie: Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă

ANM a făcut anunțul oficial și a spus ce ne așteaptă astăzi, 10 septembrie. Astfel, potrivit prognozei meteo, vremea va fi însorită în toate regiunile, doar în zona montană, e posibil să apară şi câteva ploi trecătoare.

Temperaturile sunt mai mari decât cele normale pentru această dată şi se încadrează între 24 şi 33 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan va fi soare, iar temperaturile vor fi de 25…26 de grade la malul mării şi 30 de grade în zona Bărăganului.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, soarele va fi mai cald ca ieri, iar după amiază temperaturile vor depăși 30 de grade peste tot. La noapte, va fi vânt.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina maximele cresc cu vreo 4 grade faţă de ieri şi ajung la valori de vară: 31 de grade în Moldova, în timp ce în Bucovina vor fi 27 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vremea se încălzeşte, iar temperaturile ajung la 26…27 de grade.

Prognoza ANM pentru astăzi, 10 septembrie: Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă

Şi în ţinuturile vestice ne-aşteaptă o zi frumoasă, cu cer curat şi temperaturi similare cu cele de ieri. Vântul suflă domol, iar maximele ajung la 28…29 de grade.

În Oltenia maxima zilei va fi de 32…33 de grade. După-amiaza, în regiunile montane apar câţiva nori şi e posibil să cadă 2…3 stropi de ploaie.

Şi în ţinuturile sudice se anunţă o zi plăcută, cu mult soare şi temperaturi ce ating şi chiar depăşesc pragul de 30 de grade. La munte, la altitudini mari, vântul mai are unele porniri.

Cum e în București

În Bucureşti, se anunță o zi frumoasă și va fi mai cald decât ieri, temperaturile urmând să ajungă la 31 de grade.

La munte temperaturile vor fi în creştere. Vântul sufla mai tare pe creste, iar, după amiază, vin câţiva nori şi e posibil să plouă trecător.

La mare, maximele ajung la 25…26 de grade în aer şi 25 de grade în apă.

Prognoza pentru zilele următoare

Ziua de mâine se anunță extrem de frumoasă, cu temperaturi mai mari decât cele normale pentru această dată. Pe la munte şi prin nord-est va ploua slab, iar vântul are unele porniri pe creşte şi prin ţinuturile sudice.

În weekend, vor fi temperaturi ridicate. Sâmbătă am putea avea ploi trecătoare, pe la munte.

Duminică, vremea va fi călduroasă. În zona montană se menţin condiţiile de ploi slabe după-amiaza, iar, pe litoral, vântul sufla puţin mai tare.

Prognoza ANM pentru astăzi, 10 septembrie: Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă