Într-o postare pe pagina personală de Facebook, președintele Agenției Naționale anti-doping, Cristian Balaj anunță intrarea în vigoare a unei noi legi, așteptate de foarte multă lume.

Mai exact, potrivit acestuia, Camera Deputaților a adoptat, marți, legea care prevede incriminarea folosirii de sutanțe dopante de mare risc. Legea a fost adoptată cu unanimitate de voturi, 308 pentru, urmând să meargă la președintele Iohannis pentru promulgare.

Astfel, cei care produc, trafichează sau îndeamnă la administrarea de steroizi și hormoni de creștere pot fi condamnați la închisoare, a anunțat președintele ANAD, Cristian Balaj pe Facebook.

Traficul și administrarea de steroizi și hormoni va fi pedepsit în mod legal

El a mai adăugat că noua lege asigur copiilor șansa de a crește sănătoși, într-un mediu și un sport mult mai curat.

„Prin adoptarea acestei legi ne aliniem standardelor impuse de Uniunea Europeană şi, în special, asigurăm copiilor noştri şansa de a creşte sănătoşi într-un mediu şi un sport curat”, a scris Cristian Balaj pe Facebook.

Potrivit unui document prezentat de Libertatea, până la decizia privind această lege, în afară de România, doar Bulgaria nu a incriminat producerea și traficul ilicit al steroizilor.

Trebuie menționat faptul că, moul proiect de lege prevede și modificări, în sensul în care persoanele care dețin site-urile care vând aceste produse pot fi depistate mai ușor cu ajutorul Ministerului Comunicațiilor.

Totodată, fiecare punct de lucru al unei societăți care deține săli de fitness – nu doar o companie, cum era până acum – va avea o persoană care va face un instructaj în legătură cu combaterea substanțelor dopante.