Doliu în lumea sportului! Fostul campion mondial, Sergio Victor Palma, a murit la 65 de ani

EFE informează că fostul campion mondial WBA a fost internat la un spital, pe 14 iunie, pentru a fi tratat de coronavirus. Sursa anterior menționată mai spune că acesta era un pacient cu risc ridicat din cauza unui accident cerebrovasculat suferit în 2004. În plus, argentinianul suferea și de Parkinson, boală cu care a fost diagnosticat câțiva ani mai târziu după accidentul cerebrovascular.

Campionul mondial s-a stins din viață la spitalul Internzonal General de Agudos, înconjurat de soție și cei patru fii ai lor.

Primul argentinian care câștigă titlul WBA

Sergio Victor Palma a fost primul argentinian care a câștigat itlul WBA la categoria super-cocoş. Acesta a cucerit centura mondială WBA în august 1980, când l-a învins prin KO în repriza a 5-a pe americanul Leo Randolph. El şi-a apărat cu succes centura mondială de cinci ori, între 1980 şi 1982.

În iunie 1982, Palma a pierdut titlul mondial în faţa dominicanului Leo Cruz. Problemele fizice l-au împiedicat să se menţină la nivel înalt şi s-a retras în august 1990, cu un bilanţ de 52 victorii, cinci egaluri şi cinci înfrângeri.

Sursa foto: Pixabay