Este vorba despre dublul campion mondial de la clasa 125 cc din sezoanele 1985 și 1987, Fausto Gresini. Acesta a decedat marți, 23 februarie, din cauza COVID-19, la spitalul Maggiore Carlo Alberto Pizzardi, din orașul italian Bologna, conform repubblica.it

După ce s-a infectat cu noul coronavirus, regretatul campion s-a luptat aproape două luni de zile la unitatea de terapie intensivă pentru viața sa.

Doliu în lumea sportului

Fausto Gresini a fost testat pozitiv la coronavirus anul trecut, cu puțin timp înainte de sosirea Crăciunului, conform sursei menționate. Trebuie menționat că echipa care îi poartă numele, „Gresini Racing”, a postat un comunicat oficial la scurt timp după tragicul eveniment, cu titlul „Ciao Fausto” (Adio Fausto).

„Vestea pe care nu am fi vrut să v-o dăm niciodată și pe care suntem forțați să o scriem. După două luni în care s-a luptat cu COVID-19, Fausto Gresini ne părăsește la doar 60 de ani. Toți cei de la Gresini Racing suntem alături de familia sa, soția lui Nadia și copiii lor, Lorenzo, Luca, Alice și Agnese, și nenumăratele persoane care au avut ocazia să îl întâlnească și să îl aprecieze”, este scris în comunicatul respectiv.

Echipa lui Gresini confirmase la jumătatea lunii decembrie 2021 că va lua parte la campionatul mondial de MotoGP până în 2026 și că din sezonul următor va fi o scuderie independentă din toate punctele de vedere.

Totuși, conducătorul scuderiei MotoGP Gresini Racing a fost testat pozitiv la COVID-19 iar după o scurtă perioadă de izolare la reședința sa, acesta s-a internat la spitalul Santa Maria della Scaletta din Imola pe 27 decembrie, după ce s-a constatat o deteriorare semnificativă a stării sale fizice.

Doliu în lumea sportului

Aceasta a fost urmată, câteva zile mai târziu, de o scădere semnificativă a nivelului de saturație cu oxigen din sânge, fapt care a dus la transferul său obligatoriu către un centru specializat în tratamentul pentru COVID-19 din regiunea Emilia-Romagna. Acolo, el a fost pus într-o stare de comă indusă farmaceutic și a fost intubat endotraheal.

Fausto Gresini, născut la Imola în urmă cu 60 de ani, și-a început cariera în lumea motociclismului la 17 ani. Este demn de menționat că acesta este încă deținătorul unui record ce datează din 1987, de 10 victorii într-un singur sezon la clasa mezină a campionatului mondial de motociclism, cea de 125 cc.

La 3 ani după retragerea sa oficială, Fausto Gresini a fondat echipa Gresini Racing, care a triumfat prin Toni Elias, în 2010, la clasa Moto2, și în 2018, prin Jorge Martin, la Moto3. La clasa regină MotoGp, Gresini Racing a fost de două ori aproape de cununa cu lauri prin celebrul pilot Sete Gibernau, în două sezoane consecutive, 2003 și 2004.

Sursă foto: Dreamstime